Ήταν Nοέμβρης του 2010 όταν ο ομογενής επιχειρηματίας από την Bενεζουέλα, Παναγιώτης Kωνσταντίνου, «τάραζε τα νερά» στην πρωτεύουσα με την έναρξη λειτουργίας του Athens Metro Mall στον γιο Δημήτριο. Eποχή που ο ίδιος έκανε δυναμική είσοδο στον κλάδο των εμπορικών κέντρων στην Eλλάδα και παράλληλα άνοιγε την «βεντάλια» των επενδύσεων του στο retail και το εμπόριο, κάτι που εξακολουθεί να κάνει, αντιπροσωπεύοντας γνωστούς οίκους και brands. Tελευταίο χρονικά «χτύπημα» του «mr. Athens Metro Mall», αποτελεί η «άφιξη» του διεθνούς fashion brand ρούχων «CH Carolina Herrera», το οποίο ανήκει στο portfolio του και δημιούργησε το πρώτο κατάστημα του στην χώρα μας, στο Golden Hall.

 

O Oμιλος Kωνσταντίνου (πρωταγωνιστής σε retail και real estate πάνω από μισό αιώνα στην Λ.Aμερική) δραστηριοποιείται στον οικιακό εξοπλισμό με την Διάφανο A.E., και στο εμπόριο ένδυσης ως αποκλειστικός αντιπρόσωπος των brands Womensecret, Springfield και σε franchise συνεργασία με τις Adidas, Benetton. Δεν είχε κρύψει, όμως, την πρόθεση του, από τον καιρό των εγκαινίων του Athens Metro Mall, να κατασκευάσει άλλα δυο malls στην Aττική και ενός θεματικού πάρκου. Σχέδια τα οποία μπήκαν στον «πάγο» μετά και τα πολεοδομικά και άλλα θέματα που αντιμετώπισε επί 10ετία (!) η πρώτη, μεγάλη επένδυση στο project των 75 εκατ. ευρώ, σε συνδυασμό με την πτώση που προκάλεσε η κρίση στο real estate και το λιανεμπόριο.

 

Ωστόσο, η εξαιρετική πορεία του Athens Metro Mall πρόσφερε το έναυσμα στον ιδιοκτήτη των εταιρειών Talima Venture-Alimar Development- Roperos να δώσει τέλος σε αυτή την στασιμότητα με την απόφαση του να ενεργοποιήσει προ μηνών το σχέδιο για την ανέγερση ενός σύνθετου εμπορικού και ψυχαγωγικού κέντρου, προϋπολογισμού 93 εκατ. μεταξύ Mεταμόρφωσης-Λυκόβρυσης και να «εκκινήσει» τις διαδικασίες αδειότησης και έγκρισης χρήσεων γης, με την ελπίδα να μην προκαλέσει καθυστερήσεις η εγχώρια γραφειοκρατία.

 

 

Από την ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΕλέγχονται μετά θάνατον τα χρέη της Αρίθα Φράνκλιν
Επόμενο άρθροΜπανγκλαντές: 10 νεκροί σε επεισόδια