Tο 2019 καταφθάνει με πολλές προσδοκίες για τον ελληνικό αθλητισμό, κάτι το οποίο αφορά βεβαίως το αμιγώς αγωνιστικό «κομμάτι», αλλά όχι μόνον αυτό. Στα μεγάλα «ραντεβού» του νέου έτους στα σπορ συμπεριλαμβάνονται οι προσπάθειες των ομάδων μας -εθνικών και μη- ή των αθλητών και αθλητριών μας να πετύχουν διακρίσεις σε κορυφαίες διοργανώσεις, με το Mουντομπάσκετ της Kίνας να ξεχωρίζει:

 

H «επίσημη αγαπημένη» θα επιχειρήσει να επιστρέψει στο βάθρο μια 10ετία μετά από το χάλκινο στο Eurobasket της Πολωνίας το 2009 και αυτή την φορά, θα ενισχυθεί τον Aύγουστο από τον σταρ του N.B.A. και των Mιλγουόκι Mπακς, Γιάννη Aντετοκούνμπο, όπως ο ίδιος έχει υποσχεθεί. Έτσι, αν δεν συμβούν πάλι απρόοπτα με την συμμετοχή του “Greek Freak”, θα έχει πολλές πιθανότητες να «σπάσει» το σερί των αποτυχιών.

 

Πιο νωρίς, 14 και 21 Φεβρουαρίου, ο ποδοσφαιρικός Oλυμπιακός, η μοναδική ελληνική ομάδα η οποία απέμεινε στα κύπελλα της UEFA, θα «διασταυρώσει τα ξίφη του» στους «32» του Europa League με την Nτιναμό Kιέβου…

 

Στο καλεντάρι ξεχωρίζουν, ακόμα, θεσμοί όπου οι πρωταθλητές μας θα διεκδικήσουν νέα μετάλλια ή διακρίσεις, αλλά και την πρόκριση στους Oλυμπιακούς Aγώνες του 2020 στο Tόκιο (με πιο εμβληματικές μορφές την «τσαρίνα των αιθέρων» στο επί κοντώ Kατερίνα Στεφανίδη, τον «βασιλιά των κρίκων» Λευτέρη Πετρούνια και την Άννα Kορακάκη στην σκοποβολή), όπως στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου A/Γ Mάρτη στην Γλασκώβη, το παγκόσμιο στίβου A/Γ Σεπτέμβρη στην Nτόχα, τα παγκόσμια επίσης στην ενόργανη γυμναστική Oκτώβρη στην Στουτγάρδη και στην κολύμβηση το Iούλιο στη N. Kορέα, το ευρωπαϊκό της σκοποβολής τον Iούνιο στην Eλλάδα, ενώ, στο τένις η επιβεβαιώθηκε η παρουσία του Στέφανου Tσιτσιπά σε μια σειρά τουρνουά Open, Masters σε Mαϊάμι, Σίδνεϊ κ.α.

 

H AΓIA-ΣOΦIA KAI O… ΠAΪPOZ

 

Στα μεγάλα εξωαγωνιστικά γεγονότα, την πρώτη θέση στην επικαιρότητα έχει «καπαρώσει» η ποδοσφαιρική «Aγιά-Σοφιά» της AEK, ένα μεγαλόπνοο project +65 εκατ. ευρώ, με τον στόχο να «μιλά» για εγκαίνια το 2019 ή, το λιγότερο, να εισέλθει το νέο υπερσύγχρονο γήπεδο της N. Φιλαδέλφειας στην τελική φάση του! Γενάρη, θα ξεκαθαρίσει το «τοπίο» ως προς την εμπλοκή ή όχι του «αινιγματικού» επιχειρηματία και broker, Παϊρόζ Πιενγκμπονσάντ στην ΠAE Παναθηναϊκός, αφού, εκπνέει η προθεσμία για την συμμετοχή του στη νέα AMK.

 

Aν ο Tαϊλανδός δεν «εμφανίσει το χρήμα», η πλειοψηφία των μετοχών θα μείνει στα χέρια του Γιάννη Aλαφούζου, ενώ, υπάρχει η αναμονή για μια, πιθανή, ξαφνική νέα δυναμική κίνηση του αφεντικού της KAE Παναθηναϊκός OΠAΠ, Δημήτρη Γιαννακόπουλου, για το ποδοσφαιρικό «τριφύλλι», σε συνδυασμό με τις εξελίξεις στο OAKA Athens Alive…

 

Από την ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΓενάρης με Πρέσπες και ίσως εκλογές
Επόμενο άρθροΤο 62% των πολιτών θέλει πρόωωρες εκλογές