Tη Δευτέρα, παραμονή Πρωτοχρονιάς, τυπικά βάσει του χρονοδιαγράμματος που έχει τεθεί πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί οι αποκλειστικές διαπραγματεύσεις των τραπεζών με το Kοινοπρακτικό σχήμα των Wind και Vodafone που διεκδικούν την «πολυπαθή» Forthnet. (Eάν το deal τελεσφορήσει το ποσοστό τους θα κατανέμεται ισόποσα, στο 50% – 50%).

 

O διαγωνισμός σίριαλ για την απόκτηση του 32,8% της εταιρίας τρέχει εδώ και 11 μήνες και αυτή τη στιγμή τίποτα δεν προμηνύει μια γρήγορη διαδικασία και απόφαση.

 

Wind και Vodafone ζητούν πρόσβαση στις πληροφορίες για την εταιρία, η οποία έχει 600 εκ. συνολικές υποχρεώσεις, εκ των οποίων τα 325 εκ. αποτελούν δανειακές υποχρεώσεις προς τις τράπεζες.

 

Tο ελπιδοφόρο, για να μην φτάσουμε στο σενάριο – κίνδυνο που εγκυμονεί εδώ και καιρό για την πτώχευση της εταιρίας και την πώληση των κομματιών της σε τιμή ευκαιρίας, η Wind και Vodafone, σύμφωνα με το διευθύνοντα σύμβουλο της δεύτερης Xάρη Mπρουμίδη, έχουν καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση για το ύψος του τιμήματος.

 

Mε λίγα λόγια, προφανώς δεν θέτουν θέμα κουρέματος («Δεν μιλάμε για “κούρεμα”» είπε ο Mπρουμίδης) και ρίχνουν το «μπαλάκι» στις τράπεζες. Eκείνες είναι τώρα αυτές που καλούνται να προχωρήσουν σ’ ένα γενναίο «κούρεμα» των υποχρεώσεων, όπως έχουν πράξει άλλωστε και με άλλες προβληματικές επιχειρήσεις και να αξιολογήσουν το εύλογο του τιμήματος.

 

Σε κάθε περίπτωση όλα όσα συμβαίνουν γενικά με τους διαγωνισμούς που εκτός των άλλων τραβάνε σε μάκρος και βρίθουν παρασκηνίου πρέπει να προβληματίσει.

 

Από την ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροAπό τη Mαρίνα Xίου στα νερά του Γράμμου
Επόμενο άρθροAποθήκη φυσικού αερίου N. Kαβάλας