Επίθεση από χάκερς προκάλεσε σημαντικές διαταραχές στην εκτύπωση και τη διανομή πολλών αμερικανικών εφημερίδων, το Σάββατο, όπως των Los Angeles Times αλλά και εκείνων που ανήκουν στην Tribune Publishing, όπως η Chicago Tribune και η Baltimore Sun.

 

Οπως μεταδίδει το Reuters και ανέφεραν οι Los Angeles Times, η κυβερνοεπίθεση δείχνει να προήλθε εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών.

 

Η κίνηση οδήγησε σε καθυστερήσεις στη διανομή της έκδοσης του Σαββάτου για τις εφημερίδες The Times, Tribune, Sun και άλλων που είναι την ίδια πλατφόρμα παραγωγής στο Λος Άντζελες, όπως ανέφεραν οι Los Angeles Times.

 

Η εκπρόσωπος της Tribune Publishing, Marisa Kollias, είπε ότι ο ιός χτύπησε τα συστήματα που χρησιμοποιούνται γαι την έκδοση των εφημερίδων. «Δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν ότι πήραν στοιχεία από πιστωτικές κάρτες πελατών», πρόσθεσε.

 

Οι περισσότεροι συνδρομητές της San Diego Union-Tribune έμειναν χωρίς εφημερίδα το Σάββατο. Οι εκδόσεις Δυτικής Ακτής των Wall Street Journal και New York Times δέχθηκαν και αυτές πλήγμα καθώς τυπώνονται επίσης στην ίδια δομή, σημείωσαν οι Los Angeles Times. Οι Wall Street Journal και New York Times δεν έκαναν κάποιο άμεσο σχόλιο.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΜε χιόνια και τσουχτερό κρύο μπαίνει το 2019
Επόμενο άρθροΑπαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών στις εθνικές οδούς