Mε οριακές μεταβολές, έκλεισαν οι ευρωαγορές, στην πρώτη συνεδρίαση του 2019.

 

Τα μεγάλα χρηματιστήρια της Γηραιάς Ηπείρου, κατέγραψαν μικτά πρόσημα, καθώς πραγματοποίησαν ένα αδύναμο ξεκίνημα, ισορροπώντας τις απώλειες, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης.

 

Τα στοιχεία μεταποίησης στην Κίνα έφεραν νέες ανησυχίες για επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης το νέο έτος, με τα στοιχεία της Caixin και της Markit, να δείχνουν πως ο μεταποιητικός τομέας της χώρας συρρικνώθηκε τον Δεκέμβριο, εξαιτίας της χαμηλότερης ζήτησης, ευρισκόμενος στις 49,7 μονάδες από τις 50,2 μονάδες του Νοεμβρίου. Αξίζει να σημειωθεί πως για πρώτη φορά από τον Μάιο του 2017 που ο δείκτης υποχωρεί από τις 50 μονάδες, γεγονός το οποίο τονίζει τη συρρίκνωση της δραστηριότητας.

 

Οι κύκλοι των επενδυτών, έχοντας στραμμένο το βλέμμα στις εμπορικές διαπραγματεύσεις μεταξύ Πεκίνου και Ουάσινγκτον, επηρεάστηκαν από την αποκάλυψη των New York Times, ότι ο αντιπρόσωπος των ΗΠΑ για εμπορικά ζητήματα, Robert Lighthizer, δήλωσε σε συνεργάτες του πως θέλει να αποτρέψει τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, από το να δεχτεί “κούφιες υποσχέσεις” από την Κίνα, ενώ τον προειδοποίησε πως μπορεί να χρειαστούν επιπλέον δασμοί προκειμένου το Πεκίνο να προβεί σε ουσιαστικές παραχωρήσεις.

 

Παράλληλα, η άνοδος των τιμών του αργού πετρελαίου συνέβαλε στη θετική διάθεση των επενδυτών κύκλων, η οποία και μετριάστηκε από τους προβληματισμούς γύρω από το κυβερνητικό shutdown στις ΗΠΑ.

 

Ειδικότερα, ο Stoxx Europe 600 βρέθηκε στις 337.21 μονάδες, με οριακή πτώση 0.13%.

 

Ο Euro Stoxx 50 έκλεισε στις 2,993.18 μονάδες, χάνοντας το 0.27% της αξίας του.

 

Ο βρετανικός FTSE 100 παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητος στις 6,731.71 μονάδες.

 

Ο γερμανικός DAX έφτασε στις 10,580.19 μονάδες, με οριακή άνοδο 0.20%.

 

Ο γαλλικός CAC 40 όντας στις 4,689.39 μονάδες, κατέγραψε απώλειες 0.87%.

 

Ο ιταλικός FTSE MIB παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητος στις 18,330.99 μονάδες.

 

Κλείνοντας, ο ισπανικός IBEX 35 άγγιξε τις 8,550.00 μονάδες, με οριακά κέρδη 0.12%.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΆμεση επιστροφή του Αμερικάνου που κρατείται στη Ρωσία για κατασκοπεία
Επόμενο άρθροΗ απάντηση των σωφρονιστικών υπαλλήλων για την απόδραση από τον Κορυδαλλό