Τα κρατικά ομόλογα της Ιταλίας κατέγραψαν το μεγαλύτερο sell off των τελευταίων τριών μηνών την Πέμπτη, με τους αναλυτές να αποδίδουν την άνοδο των αποδόσεων στις ανησυχίες για την τράπεζα Banca Carige.

 

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα όρισε την Τετάρτη προσωρινή διοίκηση στην Carige, σε μια προσπάθεια να σώσει την ιταλική τράπεζα μετά την αποτυχία της να αντλήσει νέα κεφάλαια.

 

Οι ανησυχίες σχετικά με το αν οι προβληματικές τράπεζες θα χρειαστούν κρατικές ενισχύσεις πιέζουν υψηλότερα τις αποδόσεις των ομολόγων.

 

«Η Banca Carige είναι ένας καταλύτης εξελίξεων για τα ιταλικά ομόλογα σήμερα, οι επενδυτές ανησυχούν ότι ενδέχεται τελικά να χρειαστούν κρατικές ενισχύσεις» δήλωσε αναλυτής της Natixis στο Reuters.

 

«Μοιάζει πάρα πολύ σαν μια ιταλική τραπεζική ιστορία που πληγώνει τα κρατικά ομόλογα, η οποία επιδεινώθηκε μετά το πτωτικό άνοιγμα στη Wall Street» πρόσθεσε.

 

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου της Ιταλίας σημείωσε άνοδο ως και 19 μονάδων βάσης στο 2,89%.

 

Το spread με το γερμανικό bund διευρύνθηκε 20 μονάδες βάσης στις 272 μ.β.

 

Εν τω μεταξύ, οι αποδόσεις των 2ετών και 5ετών ιταλικών ομολόγων κινήθηκαν 11 με 15 μονάδες βάσης υψηλότερα.

 

Την ίδια στιγμή, η απόδοση του γερμανικού 10ετούς ομολόγου υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο ετών, στο 0,146%.

 

Μικρή άνοδο κατέγραψαν και οι αποδόσεις των ισπανικών και πορτογαλικών κρατικών ομολόγων, ενώ η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου έμεινε αμετάβλητη στο 4,4%.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΗ ERGO απέσπασε τη διάκριση «True Leader» για 5η συνεχόμενη χρονιά
Επόμενο άρθροΜεγάλα προβλήματα στην Εύβοια-Χωρίς ρεύμα η Ιστιαία