Οι ραγδαίες εξελίξεις γύρω από την υπόθεση Novartis και οι δηλώσεις κυβερνητικών αξιωματούχων συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης της Φώφης Γεννηματά με την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων στο γραφείο της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής στη Βουλή.

 

“Υπάρχει ζήτημα Δημοκρατίας στον τόπο. Ζήτημα που δημιουργεί η απροκάλυπτη προσπάθεια του κ. Tσίπρα και της κυβέρνησης του να χειραγωγήσουν τη Δικαιοσύνη, να την υποτάξουν στην εξυπηρέτηση των κομματικών τους στόχων. Γι’ αυτό και η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων μιλά για θεσμική εκτροπή”, τόνισε η κ. Γεννηματά μετά την συνάντηση κάνοντας ταυτόχρονα λόγο για μεθοδεύσεις που εντείνονται.

 

“Με ωμές καθεστωτικές αντιλήψεις και ενέργειες που παραπέμπουν σε παρακράτος. Οι επιθέσεις που γίνονται με την κάλυψη και καθοδήγηση του ίδιου του Πρωθυπουργού κατά δικαστικών λειτουργών, διευκολύνουν και το έργο της δεξιάς συνιστώσας της κυβέρνησης, που εκτελεί το σχέδιο άλωσης της Δικαιοσύνης” επεσήμανε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής συμπληρώνοντας ότι προασπίζει την ανεξαρτησία των δικαστικών λειτουργών, την Συνταγματική αρχή της διάκρισης των εξουσιών, την λειτουργία του κράτους Δικαίου.

 

“Είμαστε εδώ για να εγγυηθούμε την ομαλή λειτουργία της Δημοκρατίας. Να εγγυηθούμε τη διαφάνεια, τη λογοδοσία που δεν εξυπηρετούνται με αυτές τις μεθοδεύσεις, και την ανεξαρτησία των δικαστικών λειτουργών. Θα συγκρουστούμε ανοιχτά με όλους τους εκφραστές της θεσμικής εκτροπής”, υπογράμμισε η Φώφη Γεννηματά.

 

Από την πλευρά τους, οι Ν. Σαλάτας και Π. Λυμπερόπουλος, που εκπροσώπησαν το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, εξήγησαν στη πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής τα όσα αναφέρει η πρόσφατη ανακοίνωση τους.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΗ θέση του Πολάκη δεν μπορεί να επηρεάσει τη Δικαιοσύνη
Επόμενο άρθροΕπανιδρύθηκε ελληνικό τμήμα του Skal International