«Δημιουργείται η εντύπωση της χειραγώγησης της δικαιοσύνης και ότι η δικαιοσύνη λειτουργεί κατά τη δική μας επιθυμία» τόνισε ο Πρόεδρος της Ένωσης

 

Την έντονη αντίδραση του προέδρου της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδας Ελευθέριου Μιχαηλίδη έχουν προκαλέσει οι συνεχείς επιθέσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη στη Δικαιοσύνη.

 

«Δημιουργείται η εντύπωση της χειραγώγησης της δικαιοσύνης και ότι η δικαιοσύνη λειτουργεί κατά τη δική μας επιθυμία» τόνισε ο κ. Μιχαηλίδης μιλώντας στο Θέμα 104,6.

 

Ο πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων αναφερόμενος στις δηλώσεις Πολάκη, σημείωσε ότι «ευελπιστούμε να είναι προσωπικές σκέψεις και όχι της κυβέρνησης».

 

«Δημιουργεί μια άσχημη εντύπωση γιατί ως υπουργός δεν σέβεται τη διάκριση των λειτουργιών που είναι κατοχυρωμένη από το Σύνταγμα» πρόσθεσε ο Εισαγγελέας .

 

Όπως εξήγησε «αυτό που ενόχλησε και ενοχλεί αλλά και προβληματίζει όλη την κοινωνία είναι ότι αναφέρεται σε κάποιες σοβαρές δικογραφίες που κατά την άποψή του χρονίζουν και καθυστερούν αδικαιολόγητα και «αυτό δεν είναι μόνο τυχαία». Τι υπονοεί ο υπουργός με αυτό;»

 

Κάθε υπουργός και κάθε μέλος της κυβέρνηση, πρόσθεσε ο κ. Μιχαηλίδης,  «οφείλει να σέβεται τη Δικαιοσύνη και όλοι μαζί να την αφήνουν ελεύθερη να κάνει τη δουλειά της. Οι εισαγγελείς διαφθοράς και οι ανακριτές διαφθοράς χειρίζονται πολύ σοβαρές υποθέσεις. Στη δικαιοσύνη λειτουργούν ελεγκτικοί μηχανισμοί.

 

Οι δικαστές-εισαγγελείς ελέγχονται από ανωτέρους για σχετική καθυστέρηση. Οι δικογραφίες αυτές είναι τόσο περίπλοκες και ογκώδεις και χρειάζονται μεγάλη προσοχή» τόνισε.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΕπιτρέπεται και πάλι η κυκλοφορία φορτηγών στην παλιά εθνική οδό Αθηνών
Επόμενο άρθροΠέθανε ο εφοπλιστής Νίκος Βαρβατές