Επίθεση με μπογιές στο κτήριο της πρεσβείας των ΗΠΑ πραγματοποίησαν μέλη της αναρχικής ομάδας «Ρουβίκωνα».

 

Όπως αναφέρεται σε ανάρτηση του «Ρουβίκωνα» σε ιστότοπο που αντεξουσιαστικού χώρου, «την Κυριακή 6/1/2019 και ώρα 03:30 το πρωί ομάδα συντρόφων επιχείρησε επιθετική παρέμβαση με μπουκάλια μπογιάς στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα».

 

«Ακόμη και τα καλύτερα φρούρια του εχθρού μπορούν να πέσουν, φτάνει να μαζευτούμε όλοι και όλες και να αποφασίσουμε ότι δεν θέλουμε να υπάρχουν» σημειώνεται μεταξύ άλλων στην ανάρτηση, η οποία αναφέρεται στον «αμερικάνικο ιμπεριαλισμό» και στον ρόλο των ΗΠΑ στην Ελλάδα: «Από τότε που διαδέχθηκαν τους Βρετανούς ως ο πάτρωνας αυτού του σημαντικού οικοπέδου στην γεωπολιτική σκακιέρα, η ‘πρεσβεία’ είναι το άτυπο κέντρο λήψης και έγκρισης αποφάσεων των ελληνικών κυβερνήσεων» γράφουν οι συντάκτες της ανάρτησης.

 

Προσθέτουν ακόμη πως «το ΔΝΤ είναι οι ΗΠΑ και η μνημονιακή επίθεση στα εργατικά δικαιώματα και τον πλούτο της κοινωνικής βάσης ήταν και είναι μέρος ευρύτερων ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών που σιγά σιγά τους βλέπουμε να ξεδιπλώνονται», ενώ κάνουν αναφορά και στον ρόλο των ΗΠΑ ως προς τις εξελίξεις με την ΠΓΔΜ: «Από την μία οι ΗΠΑ που επιβάλουν την συμφωνία των Πρεσπών, από την άλλη η Ρωσία που κινητοποιεί τις επιρροές της στο ελληνικό κοινωνικό σώμα και τις αντιδραστικές ελίτ για να την σαμποτάρει. Μήλο της έριδας η κυριαρχία στα κεντρικά Βαλκάνια. Πίσω από τα ‘διεθνιστικά’ χαμόγελα του ΣΥΡΙΖΑ όσο και πίσω από τις εθνικιστικές κραυγές των μακεδονομάχων κρύβονται ιμπεριαλισμοί και η μυρωδιά της μπαρούτης»

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΘετικό γύρισμα στην ελληνοκυπριακή τέχνη επιτέλους
Επόμενο άρθροAποκρατικοποιήσεις: Tα «στοιχήματα» του TAIΠEΔ