Απώλειες για το πετρέλαιο την Παρασκευή

Απώλειες για το πετρέλαιο την Παρασκευή

Πτωτικά κινήθηκε την Παρασκευή το πετρέλαιο.

 

Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Μαρτίου 2019 για το Brent είχε απώλειες της τάξεως του -1,75% στα 60,60 δολ. ανά βαρέλι, έχοντας προηγουμένως σκαρφαλώσει στα 61,91 δολ. ανά βαρέλι, τα οποία και αποτελούν το υψηλότερο επίπεδο για το τρέχον έτος.

 

Παράλληλα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Φεβρουαρίου 2019 για το αμερικανικό αργό σημείωσε απώλειες της τάξης του 1,69% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 51,70 δολ. ανά βαρέλι, ενώ χθες (10/1) άγγιξε νέα υψηλά για το 2019, στα 52,70 δολ. ανά βαρέλι.

 

Μάλιστα, τόσο το Brent όσο και το αμερικανικό αργό ολοκλήρωσαν την εβδομάδα με συνολικά κέρδη +7% και +8% αντίστοιχα.

 

Οι δεσμεύσεις από την πλευρά της Σαουδικής Αραβίας για εξισορρόπηση της αγοράς βοήθησε τις τιμές του πετρελαίου να διατηρηθούν γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα, καθώς ο υπουργός Ενέργειας της χώρας, Khalid al-Falih, δήλωσε ότι η χώρα του θα μειώσει την παραγωγή της κατά 800 χιλ. βαρέλια ημερησίως, σε σύγκριση με τα 10,2 εκατ. βαρέλια ημερήσιας παραγωγής που είχαν σημειωθεί τον Νοέμβριο.

 

«Το πετρέλαιο είχε ένα καλό ράλι, καθώς η προθυμία της Σαουδικής Αραβίας να προχωρήσει με τις περικοπές ελευθερώθηκε στην αγορά», σχολιάζει ο αναλυτής της NH Investment & Securities, Hong Sungki, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι «οι εμπορικές διαπργματεύσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας συνεχίζουν να προσθέτουν ορισμένη αβεβαιότητα στις παγκόσμιες χρηματοπιστωτικές και πετρελαϊκές αγορές, οδηγώντας ενδεχομένως σε διορθώσεις των τιμών βραχυπρόθεσμα».

ΠΗΓΗ

Share this post