Υπάρχει απόλυτη πλειοψηφία στη Βουλή

Υπάρχει απόλυτη πλειοψηφία στη Βουλή

Τόνισε πως «αφού πάρει την ψήφο εμπιστοσύνης, η κυβέρνηση θα συνεχίσει με βάση το Σύνταγμα

 

Τη βεβαιότητά ότι υπάρχει απόλυτη πλειοψηφία στη Βουλή εξέφρασε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη.

 

«Πιστεύω ότι υπάρχει απόλυτη πλειοψηφία στο ελληνικό κοινοβούλιο και θα φανεί στη Βουλή» τόνισε αναφερόμενη στην παροχή ψήφου εμπιστοσύνης που θα ζητήσει από τη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας, μετά την αποχώρηση των ΑΝΕΛ από τον κυβερνητικό συνασπισμό.

 

Η κ. Γεροβασίλη, μιλώντας στο ραδιόφωνο «Θέμα 104,6», τόνισε πως «αφού πάρει την ψήφο εμπιστοσύνης, η κυβέρνηση θα συνεχίσει με βάση το Σύνταγμα με προοπτική τις εκλογές στο τέλος της τετραετίας».

 

«Πέρασαν οι εποχές των απόλυτων πλειοψηφιών» πρόσθεσε, τονίζοντας πως «αυτό που λέει η Αριστερά είναι ότι οι συνεργασίες, οι έντιμες, σε προγραμματική βάση, μπορούν να δώσουν διέξοδο».

 

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης, ο οποίος χαρακτήρισε την απόφαση του πρωθυπουργού «υπόδειγμα πολιτικού θάρρους και θεσμικής υπευθυνότητας.

 

«Τώρα προέχει να συγκροτηθεί η μεγάλη προοδευτική συμμαχία που θα θωρακίσει την ανάπτυξη, θα κλείσει με εθνικά επωφελή τρόπο τις ιστορικές εκκρεμότητες και θα επουλώσει τις πληγές της κρίσης» σημείωσε με ανάρτησή του στο Twitter.

ΠΗΓΗ

Share this post