Το Ποτάμι έχει θέσει θέμα κομματικής πειθαρχίας προκειμένου οι βουλευτές του να πουν «όχι» στην ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, με αποτέλεσμα ο Σπύρος Δανέλλης να βρίσκεται σε δύσκολη θέση. Ο βουλευτής του Ποταμιού έχει ταχθεί υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών και έχει κατά το παρελθόν δηλώσει ότι θα την υπερψηφίσει.

 

Αν και άλλοι βουλευτές διαχώρισαν την ψηφοφορία για την επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από την ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, επί της ουσίας τα δύο αυτά συνδέονται. Ο Πάνος Καμμένος απέσυρε την στήριξή του στην κυβέρνηση εξαιτίας της Συμφωνίας των Πρεσπών και ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής προκειμένου η κυβέρνηση να συνεχίσει το έργο της -με πρώτη πράξη να είναι η επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, όπως άλλωστε και ο ίδιος ξεκαθάρισε μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ στο Μέγαρο Μαξίμου.

 

Υπό αυτό το πρίσμα, ο Σπύρος Δανέλλης βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, καθώς έχει ταχθεί υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών, αλλά το κόμμα του τού ζητά να καταψηφίσει την κυβέρνηση, αλλιώς θα διαγραφεί από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ποταμιού.

 

Δεδομένου, δε, ότι στους 145 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θεωρείται βέβαιο ότι θα προστεθούν 4 βουλευτές των ΑΝΕΛ που φαίνεται ότι έχουν πάρει κι εκείνοι «διαζύγιο» από τον Πάνο Καμμένο καθώς και η Κατερίνα Παπακώστα, ο Σπύρος Δανέλλης φαίνεται πως είναι ο 151ος βουλευτής που χρειάζεται ο Αλέξης Τσίπρας.

 

Ο ίδιος ο βουλευτής του Ποταμιού φαίνεται να βρίσκεται μπροστά σε δίλημμα και όπως είναι αναμενόμενο τις επόμενες ώρες θα του ασκηθούν ασφυκτικές πιέσεις, καθώς από την ψήφο του κρίνεται το μέλλον της κυβέρνησης.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροH επανάκαμψη της Socar
Επόμενο άρθροH περιπέτεια του ΔAA και ο «λογαριασμός»