Αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου πρόκειται να έρθει στην Αθήνα για να έχει συνομιλίες με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο και, ενδεχομένως, με υπηρεσιακούς παράγοντες, επί θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος, σύμφωνα με απόφαση της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Θρόνου, η οποία συνήλθε στο Σεπτό Κέντρο από τις 9 έως τις 11 Ιανουαρίου, υπό την προεδρία του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου.

 

Eπίσης, αποφασίστηκε η ανασύσταση του Σταυροπηγίου του Αγίου Ανδρέα στο Κιέβο κατά τις εργασίες της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, η οποία συνήλθε υπό την προεδρία του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου.

 

Η Αγία και Ιερά Σύνοδος, που συνεδρίασε στο Φανάρι, υπό του Οικουμενικού Πατριάρχη, μεταξύ άλλων, αποφάσισε να διορίσει ως επί κεφαλής του ανασυσταθέντος Σταυροπηγίου του Οικουμενικού Πατριάρχου στο Κίεβο, τον Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Θρόνου Μιχαήλ Anishchenko, ο οποίος ευόρκως διακόνησε επί σειρά ετών ως Ιερατικώς Προϊστάμενος της Ορθοδόξου Κοινότητας στην Αττάλεια (Τουρκία), που υπάγεται στην Ιερά Μητρόπολη Πισιδίας.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΠαραιτήθηκε και η υφυπουργός Άμυνας Κόλλια – Τσαρουχά
Επόμενο άρθροΑγνοείται σκιέρ στο Ελατοχώρι Πιερίας