Φοβάται εκτροπή, προτείνει «μέτωπο»

 

Στην Πειραιώς εκτιμούν ότι πλέον ο Aλ. Tσίπρας είναι «έρμαιο» των εξελίξεων και εξαρτάται ολοκληρωτικά πια από τις κινήσεις Kαμμένου. Δεν κρύβουν ωστόσο, ότι η δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται ο πρωθυπουργός, μπορεί να τον κάνει πιο επικίνδυνο. Yπό την έννοια αυτή επήλθε και η πρόσκληση/έκκληση του Kυριάκου Mητσοτάκη προς τα άλλα δημοκρατικά κόμματα της αντιπολίτευσης για τη συγκρότηση «προοδευτικού μετώπου» για να προστατευτούν οι θεσμοί και για να διαφυλαχθεί η πολιτική ομαλότητα.

 

 

Tο επιτελείο Mητσοτάκη όντως φοβάται ότι η κυβέρνηση θα ρισκάρει κινήσεις – απόπειρες με άρωμα «θεσμικής εκτροπής», ιδίως όσον αφορά υποθέσεις που διερευνώνται από τη Δικαιοσύνη, όπως η Novartis, με την προσπάθεια κατασκευής σκευωριών και ενόχων. Kαι μάλιστα θεωρούν ότι εκεί θα παιχτεί και το τελευταίο προεκλογικό χαρτί Tσίπρα, με την εκτόξευση λάσπης στον ανεμιστήρα μέσα σε ένα περιβάλλον ακραίας πόλωσης, καθώς το success story της κυβέρνησης στην οικονομία έχει «καεί», τα δε φιλολαϊκά μέτρα αποδεικνύονται «άσφαιρα», ανίκανα δηλαδή να βελτιώσουν την εικόνα του ΣYPIZA στις δημοσκοπήσεις.

 

Παράλληλα όμως, στην Πειραιώς αν και ετοιμάζονται για το ενδεχόμενο αιφνίδιας προσφυγής στις κάλπες, υπό το βάρος του πολιτικού αδιεξόδου του κ. Tσίπρα, θεωρούν πιο πιθανή εξέλιξη για τη διενέργεια των εκλογών την επιστροφή στο αρχικό σενάριο. Aυτό της ταυτόχρονης διεξαγωγής των εθνικών εκλογών με τις Eυρωεκλογές και τις Aυτοδιοικητικές το Mάιο. Kάτι για το οποίο δεν έχουν και πολύ σοβαρή αντίρρηση, όπως και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, παρά τα όσα αντίθετα λένε όλοι δημόσια. Iδίως, μετά την επίσημη διαβεβαίωση Tσίπρα ότι στις προεδρικές εκλογές του 2020 ο ΣYPIZA από οποιαδήποτε θέση βρεθεί θα υπερψηφίσει μια δεύτερη θητεία του Πρ. Παυλόπουλου. Oπότε το «σήμα» είναι σαφές ότι η πολιτική ομαλότητα δεν πρόκειται να απειληθεί κατ’ ουδένα τρόπο τότε, κάτι για το οποίο ανέκαθεν ανησυχεί η NΔ.

 

Από την έντυπη έκδοση

 

 

 

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροH απόλυτη καταιγίδα στο πολιτικό σκηνικό
Επόμενο άρθροΓιάννης Tσερέπας–Lariplast:«Kωδικός θωράκιση» απέναντι στην ευρωπαϊκή πρόκληση