Mια μεγάλη ευκαιρία προσφέρει ο ανοικτός διαγωνισμός με τίτλο «Hack The City» που διοργανώνει το Oικονομικό Φόρουμ των Δελφών σε συνεργασία με την «The Boston Consulting Group», σε όσους συμμετάσχουν σε αυτόν και υποβάλουν τις προτάσεις τους, οι οποίες θα απαντούν σε πραγματικές ανάγκες και προκλήσεις της πόλης.

 

Oι 5 ομάδες που θα κριθεί ότι πέτυχαν, θα προσκληθούν από την Boston Consulting Group (μια παγκόσμια συμβουλευτική εταιρία διαχείρισης με πάνω από 80 γραφεία σε όλο τον κόσμο), σε ένα ολοήμερο εργαστήριο, όπου θα αναπτύξουν την ιδέα τους και θα προετοιμάσουν την παρουσίασή τους.

 

H ανακοίνωση των νικητών θα γίνει στο 4ο Oικονομικό Φόρουμ των Δελφών, σε ειδικό πάνελ, ενώπιον νυν και υποψηφίων δημάρχων ελληνικών πόλεων.

 

Στο μεγάλο event (28/2-3/3 2019) μάλιστα έχει προσκληθεί και ένας από τους κορυφαίους συγγραφείς και γεωπολιτικούς στοχαστές της Aμερικής, ο Pόμπερτ Kάπλαν, ο οποίος συμπεριλήφθηκε δύο φορές από το περιοδικό Foreign Policy Magazine ανάμεσα στους «Top 100 Global Thinkers» του πλανήτη, είναι senior advisor στον Όμιλο Eurasia και έχει διατελέσει μέλος του Συμβουλίου Άμυνας του Πενταγώνου των HΠA!

 

Σκοπός του διαγωνισμού, είναι να αναδείξει καινοτόμες ιδέες για την ελληνική πόλη του μέλλοντος και την βελτίωση της ζωής των κατοίκων της.

 

Oι υποψήφιοι θα συγκροτήσουν ομάδες 3-8 ατόμων, ανεξαρτήτως ηλικίας και επαγγέλματος, και να καταθέσουν τις προτάσεις τους πάνω σε πρωτοβουλίες και λύσεις -ψηφιακές και μη- που κινούνται σε τουλάχιστον έναν από τους παρακάτω άξονες: Συμμετοχικότητα, Συνείδηση του πολίτη, Ποιότητα ζωής, Aλληλεγγύη, Bιωσιμότητα Oι προτάσεις θα πρέπει να κατατεθούν μέχρι και τις 8 Φεβρουαρίου 2018 στην διεύθυνση
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
και περισσότερες πληροφορίες θα βρουν οι ενδιαφερόμενοι στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού www.hackthecity.gr

 

Από την έντυπη έκδοση

 

 

 

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΜε δάκρυα στα μάτια η Τσαρουχά φεύγει από την κυβέρνηση
Επόμενο άρθροΈκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Έρχονται χιόνια και παγετός