Συγκρούσεις εκπαιδευτικών με ΜΑΤ στο Σύνταγμα

Συγκρούσεις εκπαιδευτικών με ΜΑΤ στο Σύνταγμα

Τεταμένη είναι αυτή την ώρα η κατάσταση στο Σύνταγμα, στην πορεία των εκπαιδευτικών ενάντια στο νέο σύστημα διορισμών που προωθεί η κυβέρνηση.

 

Οι διαδηλωτές χτυπούν τις κλούβες των ΜΑΤ που υπάρχουν στο σημείο, ενώ οι αστυνομικοί απαντούν με ρίψη χημικών και χειροβομβίδες κρότου λάμψης.

 

Εκπαιδευτικοί, φοιτητές και μαθητές, με σύνθημα «Κάντε ωρομίσθιο τον υπουργό Παιδείας να πάει να δουλέψει στους Φούρνους Ικαρίας», διαμαρτύρονται και ζητούν την απόσυρση του νομοσχεδίου το οποίο ήταν προγραμματισμένο να συζητηθεί σήμερα αλλά έπειτα από απόφαση της Συνόδου των Προέδρων της Βουλής αναβάλλεται για την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου.

 

Οι εκπαιδευτικοί διαμαρτύρονται καθώς σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν έως τώρα για το νέο σύστημα διορισμών προκύπτει ότι το 50% της μοριοδότησης θα είναι το πτυχίο τους και η προϋπηρεσία και το άλλο 50% η κατοχή ακαδημαϊκών τίτλων (διδακτορικό, μεταπτυχιακό, ειδικά σεμινάρια κ.α.).

 

Δάσκαλοι και καθηγητές διαμηνύουν ότι το εν λόγω σύστημα διορισμών που προωθεί το υπουργείο Παιδείας υποβαθμίζει το πτυχίο τους και παράλληλα τους «αναγκάζει σε περαιτέρω τίτλους σπουδών και κατά συνέπεια σε επιπλέον έξοδα».

ΠΗΓΗ

Share this post