Με αφορμή την συμπλήρωση ενός χρόνου από το θάνατο του Τζίμη Πανούση, στις 13 Ιανουαρίου 2018, το Αρχείο της ΕΡΤ, τιμά τη μνήμη του, ψηφιοποιώντας και παρουσιάζοντας στην ιστοσελίδα του ένα απόσπασμα από την εκπομπή “Ζήτω το ελληνικό τραγούδι”.

 

Η εκπομπή σε σκηνοθεσία: Κώστας Μαζάνης προβλήθηκε τις Απόκριες του 1987 και στο συγκεκριμένο απόσπασμα βλέπουμε την τηλεοπτική συνάντηση του Διονύση Σαββόπουλου με τον Τζίμη Πανούση στο λόφο του Φιλοπάππου. Εκεί, αρχικά ο παρουσιαστής της εκπομπής βιάζεται να χαρακτηρίσει τον καλλιτέχνη εκφραστή της λαϊκής παράδοσης, αλλά όταν βλέπει το βίντεο κλιπ του τραγουδιού του «Κάγκελα παντού», αλλάζει γνώμη.

 

“Πρέπει να εκτοπιστείτε αγαπητέ! Θα φροντίσω εγώ ο ίδιος γι’ αυτό!”, του λέει και του ζητά πίσω το κατοστάρικο που πλήρωσε για να το δει. Την παρέα συμπληρώνει ο ηθοποιός Παύλος Χαϊκάλης και όλοι μαζί καταλήγουν τελικά να τραγουδούν, γιορτάζοντας με το δικό τους ιδιαίτερο τρόπο την Αποκριά.

 

Αξίζει να σημειωθεί, ότι αυτή ήταν η πρώτη τηλεοπτική μετάδοση του βίντεο κλιπ του τραγουδιού «Κάγκελα παντού», το οποίο είχε σκηνοθετήσει ο Τζίμης Πανούσης και θεωρήθηκε ανατρεπτικό για εκείνη την εποχή.

 

Το απόσπασμα της συγκεκριμένης εκπομπής μπορεί να βρεθεί στην ιστοσελίδα http://www.ert.gr/arxeio-afierwmata/tzimis-panoysis-13-ianoyarioy-2018/

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΒράβευση σε αλιείς και ναυτικούς για τη συμβολή τους στο Μάτι από τη SEAJETS
Επόμενο άρθροΒράβευσε αλιείς και ναυτικούς για τη συμβολή τους στο Μάτι