Παρά την πρόσφατη επιβράδυνση της οικονομίας της χώρας

 

Αμετάβλητα διατήρησε τα επιτόκια της η κεντρική τράπεζα της Τουρκίας παρά την πρόσφατη επιβράδυνση της οικονομίας της χώρας καθώς οι εντάσεις στις σχέσεις της χώρας με τις ΗΠΑ έχουν αναζωπυρώσει τις πιέσεις στο εγχώριο νόμισμα.

 

Στην πρώτη συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής του 2019, η κεντρική τράπεζα διατήρησε το βασικό επιτόκιο πολιτικής στο 24%. Η κεντρική τράπεζα έχει διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια της από τον περασμένο Σεπτέμβριο, όταν είχε προχωρήσει σε μια μαζική αύξηση κατά 625 μονάδες βάσης σε μια προσπάθεια να χαλιναγωγήσει τον πληθωρισμό και να στηρίξει την τουρκική λίρα.

 

Η επιβράδυνση της οικονομίας από το γ΄ τρίμηνο του 2018 ωστόσο έχει οδηγήσει ορισμένους αναλυτές να αναρωτηθούν εάν έχει φτάσει η ώρα για μία χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής.

 

Ωστόσο, με τον ετήσιο πληθωρισμό να σκαρφαλώνει στο 20%, τέσσερις φορές τον επίσημο στόχο της κεντρικής τράπεζας, οι περισσότεροι αναλυτές εκτιμούν ότι μια αλλαγή στην κατεύθυνση της νομισματικής πολιτικής θα οδηγήσει τη λίρα σε μεγάλες απώλειες.

 

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΈκπτωση 1 ευρώ σε όσους επιλέξουν ηλεκτρονικό λογαριασμό
Επόμενο άρθροΠότε θα πληρωθούν οι συντάξεις του Φεβρουαρίου