Ως την τελευταία πράξη μίας φαρσοκωμωδίας που αποσκοπεί στην αγωνιώδη προσπάθεια να προσκοληθεί ο Πρωθυπουργός στην εξουσία, χαρακτήρισε την διαδικασία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης.

 

Πρόκειται για μία προσπάθεια να στρωθεί ακόμη ο δρόμος για την εθνικά επιζήμια Συμφωνία των Πρεσπών και για να κρατηθεί στη ζωή το πολιτικό μόρφωμα των ΑΝΕΛ, είπε ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

 

Ο πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κατήγγειλε το αίσχος αλληλαδεισμού βουλευτών για σχηματισμό πρόσκαιρων συσχετσιμών. «Βουλευτές δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης χωρίς να διαγράφονται, υπουργεοί των ΑΝΕΛ παραμένουν στη θέση τους. Υπάρχουν και άλλοι βουλευτές των ΑΝΕΛ που δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση αλλά δεν ψηφίζουν τις Πρέσπες Τέσσερις ανεξάρτητοι βουλευτές που θα στηρίξουν την κυβέρνηση, οι κ.κ. Κουντουρα, Κόκκαλης, Ζουράρις Παπακώστα δεν μπήκαν στον κόπο να ανέβουν στο βήμα της Βουλής και να δικαιολογήσουν την ψήφο τους. Δύο είναι στην Κίνα και δύο κάνουν τους Κινέζους», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

 

 

«Καταντήσατε την Ελληνική Βουλή να θυμίζει την βουλή των Σκοπίων», συνέχισε τη δριμεία του επίθεση κατά του Πρωθυπουργού ο κ. Μητσοτάκης. Με γυρολόγους πολιτικούς να αναζητούν κομματική στέγη. Μία κυβέρνηση που δεν επιζητεί τη στήριξη της κοινωνίας αλλά τους 151 πρόθυμους. Και πρόσθεσε: Ως η βραδιά της ψήφου σε μία κυβέρνηση κουρελού θα μείνει γνωστή η σημερινή βραδιά.

 

 

Ο κ. Κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε ότι η  συζήτηση για τη Συμφωνία των Πρεσπών πρέπει να γίνει με σοβαρότητα,  να μιλήσουν όλοι και όλοι θα αναλάβουν τις ιστορικές τους ευθύνες. Προειδοποίησε τον Πρωθυπουργό να μην διανοηθεί να προχωρήσει  σε αλλαγές της σύνθεσης των Επιτροπών της Βουλής – όπου θα πάει πρώτα η Συμφωνία – ώστε να παραποιηθούν οι πραγματαικές δυνάμεις δυνάμεις των κοινοβουλευτικών ομάδων. «Ακόμη και να λάβετε σήμερα 151 ψήφους ,θα αριθμείτε κύριε Τσίπρα 145 βουλευτές. Θα είστε κυβέρνηση μειοψίας και αυτό θα αντανακλάται στις επιτροπές της Βουλής».

 

Ο κ. Κ. Μητσοτάκης επιτέθηκε στον Πρωθυπουργό λέγοντάς του ότι βρήκατε σωσμένη τη χώρα το 2014 και την βυθίσατε κύριε τσίπρα. Το 2014 είχε σωθεί η χώρα και μετά εσείς όταν αναλάβετε φέρατε τρίτο μηνμόνιο 100 δισ. και ένα ατυπο τέτατρτο μνημόνιο που μας επιβάλλει λιτότητα διαρκείας. Την ρίξατε στο χείλος του γκρεμού. Βρισκόμαστε πλέον εκτός αγορών, σε επιτήρηση, οι διεθνείς οργανισμοί διαπιστώνουν οικονομική επιβράδυνση, το κράτος μεγαλώνει, αυξάνει την ακριβή του γραφειοκρατία, για τα ρουφέτια σας, αλλά μειώνεται η εξυπηρέτηση του πολίτη.

 

 

Θύμισε στη συνέχεια στον Πρωθυπουργό το Μάτι και τον επέκρινε για το επικοινωνιακό σόου που έστησε τη νύχτα της ανείπωτης τραγωδίας. Τον κατηγόρησε για  για το ράβε ξήλωμα στην Παιδεία, για την Υγεία, για την ασφάλεια στις γειτονιές. «Ακούσατε χθες για το νοσοκομείο Αττικόν; Μπλόκαρε η εφημερία αλλά ο αρμόδιος υπουργός ο κ. Πλάκης υβρίζει δικαστές στο Facebook. Αλλά είπαμε ο Πολάκης είναι ο καθρέφτης της πολιτικής σας, Πολάκης ίσον Τσίπρας».

 

 

O κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην υπουργοποίοηση του πρώην αρχηγού ΓΕΕΘΑ λέγοντας ότι δεν μπορεί ο ΑΓΕΕΘΑ σε ένα βράδυ να γίνεται υπουργός. Όπως δεν μπορεί μέσα σε ένα βράδυ η πρόεδρος του Αρείου Πάγου να γίνεται σύμβουλός σας και μετά πρόεδρος ανεξάρτητης αρχή. Ο νέος υπουργός Άμυνας να εξηγήσει ποιος αποφάσισε και τι εξυπηρετούσε η πτήση μαχητικών πάνω από το Πεντάγωνο για να αποδοθούν τιμές στον κ. Καμμένο. Όποιος θέλει τιμές να τις πληρώνει από τη τσέπη του, ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

 

 

Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης επιτέθηκε κατά του Πρωθυπουργού αναφερόμενος στα περιστατικά απειλών κατά βουλευτών. «Κύριε Τσίπρα ήσασταν ο πνευματικός πατέρας της θεωρίας ότι υπάρχει καλή και καλή βία. Έχετε τεράστια ευθύνη για το τοξικό κλίμα», είπε και συνέχισε:

 

«Είχατε το θράσσος να μας κατηγορήσετε ότι τρομοκρατούμε βουλευτές για να μην υποστηρίξουν την πρόταση δυσπιστίας. Κάθε πολίτης έχει το δικαίωμα να πει τη γνώμη του στο βουλευτή του. Αυτό που δεν επιτρέπεται είναι απειλές, χυδαιότητες και βιαιοπραγίες. Η ΝΔ είναι απέναντι σε κάθε μορφή βίας από όπου κι αν προέρχεται. Αλλά ποιος ζητά τα ρέστα; Εσείς που χασκογελούσατε όταν προπηλακιζόντουσαν βουλευτές μας;», ανέφερε ο κ.Μητσοτάκης .

 

Τεράστια πολιτική απάτη οδήγησε τον κ. Τσίπρα στην εξουσία, συνέχισε την ομιλία του ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης. Και προειδοποίησε πως όποιος  δώσει θετική ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, συμβάλλει στο να ανοίξει ο δρόμος στην μακεδονική ταυτότητα και γλώσσα.  Οποιος ψηφίσει «ναι» ανοίγει το δρόμο στον ευτελισμό της πολιτικής,  γίνεται δεκανίκι ενός ανάπηρου συστήματος εξουσίας που σέρνει τη χώρα, που ποτίζει την κοινμνή γνώμη με δηλητήριο.

 

«Η χώρα σήμερα χρειάζεται πολιτική σταθερότητα για να επέλθει η ανάπτυξη, οι επενδύσεις, η εμπιστοσύνη. Όλα αυτά δεν τα προσφέρει μία κυβέρνηση κουρελού. Οι εκλογές είναι η μόνη λύση, όσο συνεχίζεται ο πολιτικός ζόφος η χώρα θα βυθίζεται . Να γίνουν εκλογές για να πάρουν επιτέλοπυς Οι ελληνες την τυχη στα χέρια τους».

 

Και κάτεληξε : «Επιτέλους φύγετε  ήρθε η ώρα να πάμε μπροστά, οι Ελληνες να πάρουν στα χέρια τους την τύχη της χώρας τους»

 

 

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΜε Λοτζέσκι και Πέιν στο Κάουνας
Επόμενο άρθροΠήρα το ρίσκο και ζητάω καθαρές λύσεις