“Κατηγορηματικά, δεν θα αυξηθεί η τιμή του ρεύματος. Με βάση τα στοιχεία της Eurostat, η τιμή του ρεύματος στην Ελλάδα μειώθηκε το 2017 και το 2018 εξαιτίας του ανταγωνισμού. Πλέον, η ΔΕΗ κατέχει μερίδιο 80% και 20% οι ανταγωνιστές. Για αυτόν τον λόγο, η τιμή του ρεύματος έχει μειωθεί”. Αυτό, υπογράμμισε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN .

 

Ο κ. Σταθάκης επισήμανε ότι τα εμπορικά κομμάτια, όπως η χρέωση από τη ΔΕΗ των έντυπων λογαριασμών με 1 ευρώ, είναι θέματα των εταιρειών και σε αυτά δεν επεμβαίνει η κυβέρνηση. “Όμως, η τιμή του ρεύματος αφορά την κυβέρνηση και δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι δεν θα υπάρξει αύξηση. Αυτό είναι σαφές” δήλωσε.

 

Από την άλλη, η ΔΕΗ από την πλευρά της προωθεί τη µείωση της έκπτωσης 15% που δίνει στους καλοπληρωτές πελάτες της, εκείνους δηλαδή που πληρώνουν εγκαίρως τον λογαριασµό του ρεύµατος, ετοιµάζει η ∆ΕΗ και βρίσκεται σε συζητήσεις µε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τον χρόνο εφαρµογής αυτής της νέας πολιτικής. Η συγκεκριµένη µείωση θα έχει ως αποτέλεσµα να αυξηθούν, έστω έµµεσα, οι λογαριασµοί της ∆ΕΗ

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΚάτω του 2% ο ρυθμός ανάπτυξης την πενταετία
Επόμενο άρθροΑύξηση σε κατανάλωση και μισθούς το 2019