O Τσέχος επενδυτής Daniel Kretinsky παρουσιάζεται έτοιμος να προχωρήσει σε πρόταση για την εξαγορά της Metro, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ξένου Τύπου.

Συγκεκριμένα, οι πληροφορίες θέλουν την Global Commerce (EPGC), την εταιρεία που αναμένεται να χρησιμοποιηθεί σαν όχημα για την εξαγορά και η οποία ανήκει από κοινού στον Kretinsky και τον Σλοβάκ Patrik Tkac, να προχωρά σε επίσημη πρόταση τον Μάρτιο για τη Metro.

 

Σημειώνεται πως ο Kretinsky, ο οποίος είναι ο ιδιοκτήτης και CEO του τσεχικού ομίλου ενέργειας EPH καθώς και μέτοχος της γαλλικής Le Monde newspaper, ήδη διαθέτει μαζί με τον Tkac ποσοστό κοντά στο 10% στη Μetro, η συνολική αξία της οποίας υπολογίζεται πως ανέρχεται στα 5,2 δισ. ευρώ. Αυτήν τη στιγμή, η EPGC βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τράπεζες και funds για διάφορες επιχειρηματικές ευκαιρίες, συμπεριλαμβανομένης και της Μetro, ενώ πραγματοποιεί συζητήσεις και με άλλους μετόχους της λιανεμπορικής επιχείρησης.

 

Υπενθυμίζεται πως η Metro το τελευταίο διάστημα έχει προχωρήσει σε μια σειρά ενεργειών, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις των καιρών. Ο όμιλος επανεστιάζει στο cash-and-carry, που αποτελεί το core business του και γι’ αυτό αποφάσισε να προχωρήσει στην πώληση των πολυκαταστημάτων Kaufhof και στο διαχωρισμό από τη -μητρική των Media Markt και Saturn- Ceconomy. Επίσης, έχει επί της ουσίας θέσει πωλητήριο στην αλυσίδα hypermarket Real, που αντιμετωπίζει δυσκολίες.

 

 

 

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΣυρρικνώθηκε κατά 355.000 άτομα ο πληθυσμός της Ελλάδας
Επόμενο άρθροΣεντένο: Eurogroup – Express