Ξεκίνησε την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου και συνεχίζεται ομαλά, με καθορισμένο ραντεβού, η νέα διανομή τροφίμων προς τους δικαιούχους του ευρωπαϊκού προγράμματος ΤΕΒΑ, από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Φυλής.

Δικαιούχοι της νέας διανομής τροφίμων στο Δήμο Φυλής, η οποία θα ολοκληρωθεί στις 24 Σεπτεμβρίου, είναι 1.189 οικογένειες, με τα μέλη τους να ανέρχονται συνολικά σε 2.877 άτομα. Οι δικαιούχοι προσέρχονται στην Κοινωνική Υπηρεσία με προκαθορισμένο ραντεβού, για την αποφυγή του συγχρωτισμού, και εξυπηρετούνται χωρίς αναμονή.

Οι δικαιούχοι λαμβάνουν συνολικά περισσότερα από 23 είδη παντοπωλείου, τυροκομικά προϊόντα, νωπά οπωροκηπευτικά, νωπό κρέας και είδη καθαρισμού και προσωπικής υγιεινής, ενώ οι οικογένειας με βρέφη λαμβάνουν επιπλέον πέντε είδη για βρέφη. Τα προϊόντα προσφέρονται σε ποσότητες ανάλογα με τον αριθμό των μελών της κάθε οικογένειας.

Ειδικότερα, στη νέα διανομή οι δικαιούχοι λαμβάνουν ελαιόλαδο, φακές, φασόλια, ζυμαρικά, μακαρόνι κοφτό, ρύζι, πελτέ τομάτας, αλεύρι, γάλα εβαπορέ, ζάχαρη, φέτα, γραβιέρα, νωπό κρέας μοσχάρι και χοιρινό, πατάτες, πορτοκάλια και μήλα, καθώς και έξτρα φρούτα, ενώ δίνονται επίσης σαμπουάν, καθαριστικό υγρό γενικής χρήσης, υγρό πιάτων, σκόνη πλυντηρίου, οδοντόκρεμα και οδοντόβουρτσα. Οι οικογένειες με βρέφη λαμβάνουν επίσης γάλα 1ης ή 2ης βρεφικής ηλικίας (ανάλογα την ηλικία των βρεφών), κρέμα δημητριακών, ρυζάλευρο, βρεφικές πάνες και μωρομάντηλα.

«Συνεχίζουμε σταθερά τη στήριξη των οικονομικά αδύναμων δημοτών μας, αξιοποιώντας κάθε πρόγραμμα, προκειμένου να εξασφαλίσουμε την κάλυψη των βασικών αναγκών τους σε τρόφιμα και βασικά είδη καθαριότητας και προσωπικής υγιεινής. Στο πλαίσιο αυτό έχουμε καταφέρει να επεκτείνουμε το πρόγραμμα ΤΕΒΑ, καθώς, ως Δήμος, έχουμε απορροφήσει πλήρως τα αντίστοιχα κονδύλια, προς όφελος των δημοτών μας, ενώ και η οργάνωση μας ως προς τη διανομή έχει αποτελέσει πρότυπο και για άλλες συμπράξεις του προγράμματος», τόνισε ο Αναπληρωτής Δημάρχου Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού, Γιώργος Αντωνόπουλος.

Στη νέα διανομή του ΤΕΒΑ οι δικαιούχοι της «Κοινωνικής Σύμπραξης Δυτικής Αττικής» της οποίας επικεφαλής είναι ο Δήμος Φυλής, είναι συνολικά 3.956 οικογένειες ( 7.779 άτομα) από τους Δήμους Φυλής, Μεγαρέων, Ελευσίνας, Ασπροπύργου και Μάνδρας – Ειδυλλίας, καθώς και την Ιερά Μητρόπολη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΜητσοτάκης – Λαπίντ στη Νέα Υόρκη: Σταθερότητα στην Αν. Μεσόγειο στην ατζέντα
Επόμενο άρθροΙδιοπαθής Πνευμονική Ίνωση: Μία χρόνια αναπνευστική νόσος που μπορεί να παραμείνει χρόνια