Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για την υπόθεση του Δημήτρη Ινδαρέ και της οικογένειάς του.

Η Χαριλάου Τρικούπη, με αφορμή το αποτέλεσμα της σχετικής δίκης, υποστηρίζει πως η αθώωση της οικογένειας Ινδαρέ «για την υπόθεση της ‘ταράτσας’, επιβεβαιώνει αυτό που πρώτοι αναδείξαμε ως ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής: Ότι υπήρξε μια καταδικαστέα σπουδή στελεχών της ΝΔ και εκπροσώπων της κυβέρνησης για την επιβεβαίωση της δήθεν παραβατικής συμπεριφοράς των μελών της οικογένειας, που στόχευε σε δολοφονία χαρακτήρων».

Διαβάστε επίσης: Ινδαρές για Μητσοτάκη: Τραγικό να αντιμετωπίζεται ο αδικούμενος πολίτης ως πολιτικός αντίπαλος

«Εξάλλου», προσθέτει, «όπως επίσης από την πρώτη στιγμή επισημάναμε, το μόνο ασφαλές υλικό, που θα μπορούσε να αποδείξει το τι πραγματικά συνέβη, ήταν το βίντεο της καταγραφής από το drone που συντόνιζε το αστυνομικό έργο».

Και σημειώνει πως η θέση του αρμόδιου υπουργείου ότι δεν υπήρξε καταγραφή, «δεν αντέχει στον έλεγχο της κοινής λογικής και εμπειρίας».

«Το 2021 αυξήθηκε η αστυνομική βία κατά 41%»

Μετά την απαλλακτική απόφαση, επισημαίνει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ «το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη οφείλει να προβεί σε δήλωση δημόσιας συγγνώμης προς τα μέλη της οικογένειας Ινδαρέ».

«Και ταυτόχρονα, να λάβει υπόψη το σύνολο των ανεξαρτήτων εκθέσεων και ανακοινώσεων (Εθνικός Μηχανισμός Διερεύνησης Περιστατικών Αυθαιρεσίας του Συνηγόρου του Πολίτη, Διεθνής Αμνηστία, Έκθεση Αλιβιζάτου κ.λπ.) για την αύξηση των περιστατικών βίας και αυθαιρεσίας κάποιων οργάνων των σωμάτων ασφαλείας, που μόνο για το 2021 κατέγραψαν αύξηση σε ποσοστό 41%», υπογραμμίζει η Χαριλάου Τρικούπη.

Και καταλήγει πως «η επικαιροποίηση των παγίων εντολών και η επανεκπαίδευση των στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. για τον σεβασμό των ατομικών δικαιωμάτων αποτελούν κάποια από τα άμεσα αναγκαία βήματα για την ουσιαστική προστασία του πολίτη και την εμπέδωση του κράτους δικαίου».

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΕλευθέριος Βενιζέλος: Τούρκος υπήκοος ο ύποπτος που αναζητούσε η CIA
Επόμενο άρθροΚΚΕ: «Η ματαίωση της πώλησης του λιμανιού Αλεξανδρούπολης στοχεύει στη βαθύτερη εμπλοκή στον πόλεμο του ΝΑΤΟ»