Ένα από τα βασικά ερωτήματα των τελευταίων ημερών είναι αν λειτούργησε η τηλεδιοίκηση στη Λάρισα. Σύμφωνα με τους εργαζόμενους στο σιδηροδρομικό δίκτυο, αν η τηλεδιοίκηση είχε λειτουργήσει όπως έπρεπε, το δυστύχημα στα Τέμπη κατά πάσα πιθανότητα θα είχε αποφευχθεί.

Ο τηλεοπτικός σταθμός Mega έκανε αυτοψία στο σημείο, όπου η εικόνα ήταν το λιγότερο αποκαρδιωτική. Το κτήριο θυμίζει εργοτάξιο. Εκεί όπου κανονικά θα έπρεπε να εργάζονται οι σταθμάρχες της Λάρισας και να παρακολουθούν real time όλη την κυκλοφορία στο σιδηροδρομικό δίκτυο που ήταν υπό τη δική τους ευθύνη, παρατηρεί κανείς ένα… γιαπί.

Όλα ήταν ξεχαρβαλωμένα, με εργαζόμενους να προσπαθούν να αποκαταστήσουν τις ελλείψεις έτσι ώστε κάποια στιγμή να λειτουργήσει ξανά το κτήριο της τηλεδιοίκησης. Μια λειτουργία που αν ήταν σε εφαρμογή, θα μπορούσε να υπάρξει προειδοποίηση για την πορεία των δύο μοιραίων τρένων και να είχε αποφευχθεί η σύγκρουση στα Τέμπη. Εργαζόμενοι αναφέρουν πως από το καλοκαίρι του 2019 δεν λειτουργεί η τηλεδιοίκηση. Ενδεικτικό είναι πως στον χώρο βρέθηκε φύλλο της τοπικής εφημερίδας «Ελευθερία», με ημερομηνία 2 Ιουλίου 2019…

Σύμφωνα με τους έμπειρους εργαζόμενους στον ΟΣΕ της Λάρισας, αν η τηλεδιοίκηση λειτουργούσε, τότε ο μοναδικός ρόλος του σταθμάρχη θα ήταν απλά να διώχνει τα τρένα από το σταθμό της Λάρισας. Όπως επισημαίνουν, ο πίνακας που είχε στο σταθμαρχείο ήταν για να επιτηρεί την τοπική κυκλοφορία, με εύρος περίπου 5,5 χιλιομέτρων, καθώς από εκεί και πέρα τα τρένα ήταν τυφλά. Αντίθετα, αν η τηλεδιοίκηση λειτουργούσε θα μπορούσε να ελέγχει όλη την κυκλοφορία από τον Δομοκό και πάνω!!

Στο θέμα του παρατημένου κτηρίου και της μη λειτουργίας της τηλεδιοίκησης, αναφέρθηκε και στην τελευταία του ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ. «Οι εικόνες απόλυτης εγκατάλειψης στο κτήριο τηλεδιοίκησης Λάρισας που μετέδωσε χθες ο τηλεοπτικός σταθμός Mega, αποτελούν κόλαφο για τη κυβέρνηση και ειδικότερα για τον κ. Γεραπετρίτη που από την πρώτη ημέρα επιχειρεί με ψέματα να συγκαλύψει τις κυβερνητικές ευθύνες», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση και προσθέτει:

«Μετά τον ΟΣΕ και τους εργαζόμενους στον ΟΣΕ, μετά από πληθώρα δημοσιευμάτων και καταγγελιών, έρχεται ένα ακόμη ντοκουμέντο που επιβεβαιώνει ότι ο σταθμός τηλεδιοίκησης στη Λάρισα που καταστράφηκε τον Ιούλιο του 2019, έκτοτε δεν αποκαταστάθηκε και δεν επαναλειτούργησε ποτέ. Αν όσοι διοικούν τον ΟΣΕ είχαν φροντίσει να αποκατασταθεί ώστε να ξανατεθεί σε λειτουργία, θα είχε αποφευχθεί το μοιραίο».

Τέμπη: Αυτοψία στο κτίριο της τηλεδιοίκησης στη Λάρισα

Έκθετος ο Γεραπετρίτης – «Φάντασμα» το κέντρο τηλεδιοίκησης του ΟΣΕ στη Λάρισα (Βίντεο)

 

Πηγή: newsbomb.gr-mega

Προηγούμενο άρθροΣφοδρή επίθεση των κομμάτων στον Κυριάκο Μητσοτάκη που μίλησε για ”θυσία” στα Τέμπη
Επόμενο άρθροΔεν αλλάζει ο διαιτητής αλλά ο Βόλος θα αγωνιστεί κανονικά με τον Ολυμπιακό παρά τις αρχικές…….αντιδράσεις