Εντονη ήταν η αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης για μια φράση που χρησιμοποίησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του το μεσημέρι του Σαββάτου στο Μαρούσι, για την τραγωδία στα Τέμπη.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός, σε μια αποστροφή του λόγου του, ανέφερε πως «η καλύτερη δικαίωση για τη θυσία αυτών των παιδιών είναι να εξασφαλίσουμε ότι αυτό το οποίο έγινε στα Τέμπη δεν θα ξαναγίνει ποτέ στη χώρα μας».

Η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσαπανίδου, έκανε λόγο για ”αδιανόητη αναφορά του κ. Μητσοτάκη που επιβεβαιώνει πως ενώ κυβερνά τέσσερα χρόνια δεν νιώθει στο παραμικρό τις ευθύνες του”και πρόσθεσε:”Η απώλεια 57 νέων ανθρώπων στα Τέμπη δεν είναι θυσία, αλλά έγκλημα. Αν μετά από 17 ημέρες κρυφτού και μετάθεσης ευθυνών δεν μπορεί να δώσει ειλικρινείς απαντήσεις, τουλάχιστον ας μην προκαλεί τις οικογένειες των θυμάτων και το πανελλήνιο”.

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ ανέφερε:

”Ο εδώ και 17 μέρες κρυπτόμενος κ. Μητσοτάκης, μετά τη χυδαία αποποίηση ευθυνών, εμφανίστηκε υπό τις οδηγίες του Αμερικάνου επικοινωνιολόγου του στο Μαρούσι, υπό την προστασία διμοιριών των ΜΑΤ και ΟΠΚΕ καθώς και μεταφερόμενων οπαδών της ΝΔ που εμφανίστηκαν ως δήθεν κάτοικοι που τον επευφημούσαν.

Η χυδαία υποκρισία του δεν επιβεβαιώνεται μόνο από τη σπουδή του αποκλειστικά για την επικοινωνία και την ψηφοθηρία πάνω στην τραγωδία. Ούτε από το γεγονός ότι κυβερνά 4 χρόνια με ρουσφέτια και αναξιοκρατία και τώρα θυμήθηκε δήθεν να τα βάλει με το πελατειακό και αναχρονιστικό κράτος.

Επιβεβαιώνεται και από το θράσος του να μιλήσει για δικαίωση των θυμάτων των Τεμπών, την ώρα που για να αποποιηθεί των ευθυνών του έχει βάλει τον κ. Γεραπετρίτη να λέει χυδαία ψέματα πως το κέντρο τηλεδιοίκησης στη Λάρισα λειτουργούσε, για να διαψευσθεί από εργαζόμενους, τον ΟΣΕ, σταθμάρχες και εν τέλει τηλεοπτικά συνεργεία που αποκαλύπτουν ένα γιαπί εκεί που μέχρι τον Ιούλιο του 2019 υπήρχε το κέντρο τηλεδιοίκησης”.

Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ σε ανακοίνωσή του δήλωσε:

”Ο πρωθυπουργός της καθυστερημένης συγγνώμης και της άγνοιας έδειξε τον αμετανόητο τρόπο άσκησης της εξουσίας του χαρακτηρίζοντας θυσία τον τραγικό θάνατο των 57 συνανθρώπων μας.

Η προστασία της ζωής των πολιτών είναι υπέρτατο χρέος και δεν μπορεί να λογίζεται ως θυσία για να κάνουν οι εκάστοτε κυβερνώντες τα αυτονόητα.

Δίχως να αναλαμβάνει τις βαρύτατες ευθύνες του επιτελικού του χάους, που απέτυχε παταγωδώς, ο κ. Μητσοτάκης εμφανίστηκε ως προοδευτικός εκσυγχρονιστής. Δεν μπορεί όμως να αντιμετωπίσει το βαθύ κράτος ένας από τους βασικούς εκπροσώπους του.

Ο κ. Μητσοτάκης έχει πλέον ταυτιστεί στη συνείδηση των πολιτών ως ο πρωθυπουργός που αποδείχτηκε πρωταθλητής του πελατειακού κράτους και του καθεστωτισμού”.

Το ΚΚΕ από την πλευρά του σχολίασε:

”Είναι πρόκληση και προσβολή ο θάνατος των 57 ανθρώπων στα Τέμπη να βαφτίζεται θυσία. Εγκλημα ήταν στο βωμό του κέρδους και με ενόχους όλους εκείνους που υπηρέτησαν αυτές τις πολιτικές και διαχειρίστηκαν το, εχθρικό για τον λαό και τις ανάγκες του, σημερινό κράτος. Αυτή ακριβώς είναι η παλιά Ελλάδα που πρέπει να αλλάξει, μέρος της οποίας είναι και ο κύριος Μητσοτάκης και όλοι όσοι προσπαθούν να αφήσουν στο απυρόβλητο και τελικά να δικαιώσουν τη συνέχιση της ίδιας εγκληματικής πολιτικής”.

Σε ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ25 ανέφερε:

”Σε γραμμή Πορτοσάλτε εμφανίστηκε ο κ. Μητσοτάκης για πρώτη φορά μετά τα Τέμπη και μίλησε για θυσία των παιδιών που σκοτώθηκαν στο τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα. Δεν ήταν θυσία κ. Μητσοτάκη, ήταν δολοφονία! Ντράπηκε και η ντροπή, όχι όμως ο Πρωθυπουργός της Μητσοτάκης Α.Ε”.

Προηγούμενο άρθροΚοινό γλυκαντικό πιθανή θεραπεία για τα αυτοάνοσα νοσήματα
Επόμενο άρθροΕικόνα εγκατάλειψης στο κτίριο τηλεδιοίκησης του σιδηροδρόμου στη Λάρισα-Γιαπί χωρίς ίχνος λειτουργίας!