Με δύο συγκεντρώσεις τιμήθηκε στον Βόλο και φέτος η εργατική πρωτομαγιά. Το πρωί της Δευτέρας αρχικά το Εργατικό Κέντρο Βόλου, το Ν.Τ ΑΔΕΔΥ Μαγνησίας, εκπρόσωποι κομμάτων και λοιποί φορείς και στη συνέχεια τα εργατικά σωματεία συγκεντρώθηκαν για την καθιερωμένη κατάθεση στεφάνων στη συμβολή των οδών Δημητριάδος με Αγ. Νικολάου, όπου βρίσκεται το μνημείο αφιερωμένο στον 32χρονο ραπτεργάτη Ν. Μπουμπατζή από τη Νέα Ιωνία που δολοφονήθηκε στα γεγονότα του 1936.

Ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Βόλου, κ. Θ. Παπαδημόπουλος, προχώρησε σε δηλώσεις για την εργατική πρωτομαγιά, τονίζοντας πως ”είμαστε εδώ για να τιμήσουμε τους πρωτεργάτες των εργατικών αγώνων. Αυτούς που με τη ζωή τους σήμερα απολαμβάνουμε τα αγαθά. Σήμερα το μήνυμα είναι ένα η τρομοκρατία και οι εκβιασμοί είτε εργοδοτών είτε κυβέρνησης δεν θα περάσουν. Οι εργαζόμενοι έχουν μάθει και μέσα από τις κινητοποιήσεις θα δίνουν τις απαντήσεις που χρειάζεται σε οτιδήποτε επηρεάζει τον εργασιακό τους βίο”.

Αντίστοιχα, ο Πρόεδρος του Ν.Τ. Μαγνησίας της ΑΔΕΔΥ, κ. Φ. Κωνσταντινίδης, εστιάζοντας στους αγώνες των εργατών τόνισε πως “Η 1η Μάη είναι η μέρα που θυμίζει τους αγώνες των εργαζομένων και η μέρα που πρέπει όχι να χαιρόμαστε, γιατί τα τελευταία 14 χρόνια όλοι οι εργαζόμενοι το μόνο που έχουν δεχθεί είναι μειώσεις στους μισθούς κι ως αποτέλεσμα έχει η αγοραστική δύναμη του καθενός ολοένα να μειώνεται, παρά τις υποσχέσεις και τις βαρύγδουπες δηλώσεις ότι έχουμε αύξηση στους μισθούς μας”.

Η δεύτερη συγκέντρωση, η οποία πραγματοποιήθηκε μετά από πορεία στις οδούς Ιάσονος και Δημητριάδος, ολοκληρώθηκε επίσης με κατάθεση στεφάνων στον χώρο του Ταχυδρομείου.

Ο Παναγιώτης Τσιτσιρίκης πρόεδρος του συλλόγου εμποροϋπαλλήλων Μαγνησίας και μέλος του Εργατικού Κέντρου Βόλου ανέφερε πως “σήμερα είναι η μέρα που αποδεικνύει ότι οι αγώνες των εργαζομένων μπορούν να κερδηθούν και να έχουν αποτέλεσμα. Ήδη βρισκόμαστε στον απόηχο κινητοποιήσεων που φανερώνει ότι η αιτία όλων των δεινών έχουν ένα κοινό παρονομαστή, το κέρδος των επιχειρηματικών ομίλων”.

Προηγούμενο άρθροΚρίση χρέους στις ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν θα ζητήσει να ενεργήσουν άμεσα και χωρίς όρους για να αυξηθεί το όριο δανεισμού
Επόμενο άρθροΜετρό Θεσσαλονίκης: Βίντεο από δοκιμαστική κίνηση συρμού – Η ανάρτηση του Νίκου Ταχιάου