Το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, ανακοίνωσε ότι στην αναστολή συμβάσεων εργασίας περιλαμβάνονται και οι πυρόπληκτες επιχειρήσεις του Αυγούστου.

Ειδικότερα οι επιχειρήσεις – εργοδότες που ανήκουν στις κάτωθι περιοχές υποβάλλουν υπεύθυνες δηλώσεις αναστολής συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων τους σύμφωνα με τις οδηγίες της ανακοίνωσης της 1ης Σεπτεμβρίου και εντός των προθεσμιών που έχουν οριστεί σε αυτήν για τους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο 2023:

α. Οι επιχειρήσεις – εργοδότες που ανήκουν στα διοικητικά όρια των περιοχών:

της Δημοτικής Ενότητας Κυριακίου και των Δημοτικών Κοινοτήτων Αγίας Τριάδας και Αγίας Άννας της Δημοτικής Ενότητας Κορώνειας του Δήμου Λεβαδέων, της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας (21/8/2023) δύνανται να θέτουν σε αναστολή της συμβάσεις εργασίας των εργαζομένων τους οι οποίοι είχαν προσληφθεί μέχρι και την 20η /8/2023, από 21/8/2023.

β. Οι επιχειρήσεις – εργοδότες που ανήκουν στα διοικητικά όρια των περιοχών:

της Δημοτικής Κοινότητας Στειρίου της Δημοτικής Ενότητας Διστόμου του Δήμου Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας δύνανται να θέτουν σε αναστολή της συμβάσεις εργασίας των εργαζομένων τους οι οποίοι είχαν προσληφθεί μέχρι και την 22η /8/2023, από 23/8/2023.

γ. Οι επιχειρήσεις – εργοδότες που ανήκουν στα διοικητικά όρια των περιοχών:

της Δημοτικής Ενότητας Υδρούσας του Δήμου Άνδρου της Περιφερειακής Ενότητας Άνδρου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου δύνανται να θέτουν σε αναστολή της συμβάσεις εργασίας των εργαζομένων τους οι οποίοι είχαν προσληφθεί μέχρι και την 25η/8/2023, από 26/8/2023.

Για την εν λόγω δήλωση αναστολής συμβάσεων εργασίας, η κάθε πληγείσα επιχείρηση –εργοδότης, ανάλογα με τη διοικητική περιοχή που ανήκει, επιλέγει στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ μία από τις κάτωθι ειδικές περιπτώσεις στις Δηλώσεις ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ /

Δηλώσεις Αναστολής Συμβάσεων Εργασίας από 1/8/2020 και μετά:

i. Επιχειρήσεις – εργοδότες που επλήγησαν από πυρκαγιές της 21/8/2023, 22/8/2023 και 23/8/2023 στις περιοχές που ανήκουν στις Περιφερειακές Ενότητες Ροδόπης, Έβρου, Καβάλας, Εύβοιας, Βοιωτίας & Δυτικής Αττικής.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η ειδική περίπτωση vi της προηγούμενης ανακοίνωσης συμπληρώνεται με την ημερομηνία 23/8/2023.

ii. Επιχειρήσεις – εργοδότες που επλήγησαν από πυρκαγιές της 26/8/2023 στις περιοχές που ανήκουν στην Περιφερειακή Ενότητα Άνδρου.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΗΠΑ και Βρετανία επέβαλαν κυρώσεις σε βάρος μελών της ρωσικής ομάδας χάκερ «Trickbot»
Επόμενο άρθροΚακοκαιρία Daniel: Αλλαγές στα δρομολόγια της Hellenic Train λόγω διακοπής της σιδηροδρομικής κυκλοφορίας