Ο καθιερωμένος αγιασμός για την έναρξη του νέου δικαστικού έτους πραγματοποιήθηκε σήμερα στις 12 το μεσημέρι στην αίθουσα του Δικαστικού Μεγάρου Βόλου. Τον αγιασμό τέλεσε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού Ιγνάτιος, ενώ στον χώρο παραβρέθηκαν εκπρόσωποι όλων των μονάδων της τοπικής δικαιοσύνης.

Πιο συγκεκριμένα, χαιρετισμους απηύθυναν ο προϊστάμενος του Πρωτοδικείου Βόλου Παναγιώτης Γιάνναρος, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Βόλου Χριστίνα Φασούλα, η Λίνα Μενελούδη προϊσταμένη του Ειρηνοδικείου, ο Λεωνίδας Ψίχαλος προϊστάμενος του Πταισματοδικείου, ο πρόεδρος του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Γιώργος Κουζιώκας και ο πρόεδρος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Ιωάννης Κόνσουλας.

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου, Χρήστος Στρατηγόπουλος, έκανε λόγο για μια ιδιαίτερη δικαστική χρονιά. “Είναι μια χρονιά που επίκειται μεταρρυθμίσεις στον χώρο της δικαιοσύνης, οι οποίες είναι απολύτως απαραίτητες, προκειμένου να συγχρονιστεί η διαδικασία της δικαιοσύνης με τις τρέχουσες κοινωνικές ανάγκες. Στο κομμάτι αυτών των μεταρρυθμίσεων δεν πρέπει να υπάρχουν λύσεις επιβολής, αλλά συνέργειας. Λύσεις οι οποίες θα προκύψουν από έναν ειλικρινή διάλογο της πολιτείας με τους λειτουργούς και συλλειτουργούς της δικαιοσύνης και όχι μόνο” δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Στρατηγόπουλος.

Πεποίθηση του κ. Στρατηγόπουλου είναι ότι θα βρεθούν τελικά εκείνα τα σημεία επαφής, ώστε οι λύσεις οι οποίες τελικά θα δοθούν, να είναι λύσεις που θα επιλύουν προβλήματα της δικαιοσύνης χωρίς εκπτώσεις σε δικονομικά δικαιώματα των πολιτών. Σε ένα πιο τοπικό επίπεδο ενδιαφέροντος, ο κ. Στρατηγόπουλος τόνισε ότι “αυτή είναι η χρονιά που θα δείξει την κατεύθυνση, την οποία θα πάρει το ζήτημα του Δικαστικού Μεγάρου. Την θέση μας ως Δικηγορικός Σύλλογος Βόλου την έχουμε εκφράσει, όπως επίσης έχουν εκφραστεί και άλλες απόψεις από παράγοντες της πόλης”.

Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος έκανε λόγο για την πλέον καθιέρωση κάθε χρόνο με πρωτοβουλία του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου του αγιασμού για την έναρξη τη δικαστικής χρονιάς.

“Αναμφίβολα όλοι έχουμε συνείδηση των προβλημάτων, της κατάστασης που υπάρχει στην πόλη και στην περιοχή μας, αλλά εμείς διακηρρύττουμε πάντα ότι με την ενότητα όλων, μπορούμε να καταφέρουμε πολλά και θα τα καταφέρουμε”, τόνισε, ενώ ενημέρωσε ότι η Εκκλησία έχει αντιμετωπίσει το θέμα της έλλειψης φαγητού και νερού, για εκείνους που το έχουν ανάγκη.

Ταυτόχρονα με τον αγιασμό, πραγματοποιείται από το πρωί και εθελοντική αιμοδοσία από τον Δικηγορικό Σύλλογο Βόλου σε συνεργασία με την τράπεζα αίματος “Θέμις Ζωή” και τον σύλλογο των δικαστικών υπαλλήλων του Πρωτοδικείου. Από τις 9 το πρωί βρίσκεται μπροστά από το Δικαστικό Μέγαρο η κινητή μονάδα αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Βόλου, για κάθε ενδιαφερόμενο που επιθυμεί να δώσει αίμα.

Για αυτή την δράση, ο κ. Στρατηγόπουλος τόνισε ότι “αποσκοπούμε στην ενίσχυση των αποθεμάτων της τράπεζας αίματος “Θέμις Ζωή”, μιας τράπεζας αίματος η οποία στα εννέα χρόνια λειτουργίας της έχει προσφέρει βοήθεια σε εκατοντάδες συνανθρώπους μας, λειτουργούς και συλλειτουργούς της δικαιοσύνης, μέλη των οικογενειών αυτών, αλλά και ανθρώπους έξω από αυτόν τον κύκλο. Προκειμένου να είμαστε σε θέση να συνεχίσουμε αυτή την προσπάθεια, κάνουμε δράσεις όπως η σημερινή της αιμοδοσίας, ώστε τα αποθέματα πάντα να είναι επαρκή για την αντιμετώπιση των καθημερινών σχεδόν αναγκών που έχουμε για να δίνουμε αίμα”.

Χ.Μ

 

 

 

Προηγούμενο άρθροΔήμος Βόλου: Καθαρισμός σήμερα το βράδυ στις οδούς Λαμπράκη και Δημητριάδος
Επόμενο άρθροΑνακοίνωση της ΔΕΥΑΜΒ για την ποιότητα του νερού του Βόλου