Από σήμερα Δευτέρα 6 Νοεμβρίου έως και τις 13 Νοεμβρίου μπορούν οι κάτοχοι ιπποειδών να καταχωρήσουν τις αλλαγές του αριθμού σήμανσης των ίππων τους.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη Διεύθυνση Ζωικών Γενετικών Πόρων και Κτηνοτροφικών Εγκαταστάσεων του ΥπΑΑΤ, οι ενταγμένοι δικαιούχοι της Δράσης 10.1.09 «Διατήρηση απειλούμενων αυτόχθονων φυλών αγροτικών ζώων» του ΠΑΑ 2014-2020, κάτοχοι ιπποειδών της 2ης πρόσκλησης, ειδικά για το έτος 2023, οφείλουν να ελέγξουν και να καταχωρήσουν τις πιθανές αλλαγές του αριθμού σήμανσης των ίππων τους.

Τις αλλαγές μπορούν να τις καταχωρήσουν στο Πληροφοριακό Σύστημα υποστήριξης υλοποίησης της Δράσης 10.1.09 στον ιστότοπο https:// p2.dikaiomata.gr/M1019/ κάνοντας χρήση των προσωπικών τους κωδικών, σύμφωνα με τις οδηγίες του εγχειριδίου χρήσης εφαρμογής.

Οι κάτοχοι ιπποειδών της 2ης πρόσκλησης, ειδικά για το έτος 2023, οφείλουν να ελέγξουν και να καταχωρήσουν τις πιθανές αλλαγές του αριθμού σήμανσης των ίππων τους

Εκπνέει η προθεσμία

Για λίγες ημέρες ακόμα, έως τις 8 Νοεμβρίου θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν αίτηση στήριξης στο πλαίσιο της δράσης 10.1.9 «Διατήρηση απειλούμενων αυτόχθονων φυλών αγροτικών ζώων» (σπάνιες φυλές), του ΠΑΑ, ύψους 6,2 εκατ. ευρώ, μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος.

Συγκεκριμένα, οι δικαιούχοι της 1ης πρόσκλησης της δράσης 10.1.09, με ενεργά Τεχνικά Δελτία έτους εφαρμογής 2022 και των οποίων η ένταξη στη δράση δεν έχει ανακληθεί, μπορούν να υποβάλουν αίτηση στήριξης στο πλαίσιο της παρούσας πρόσκλησης, η οποία αφορά σε ετήσια παράταση των δεσμεύσεων τους, μετά τη λήξη της αρχικής περιόδου (έτος εφαρμογής 2023). Επισημαίνεται ότι οι δικαιούχοι πρέπει να ολοκληρώσουν την υποβολή της ΕΑΕ 2023 και να υποβάλλουν την αίτηση στήριξης στο πλαίσιο της πρόσκλησης ετήσιας παράτασης της 1ης πρόσκλησης.

Να σημειωθεί ότι η οικονομική στήριξη δίνεται στους κατόχους αυτόχθονων φυλών αγροτικών ζώων, προκειμένου να διατηρήσουν ή/και να αυξήσουν τον αριθμό των ζώων αυτών, συμβάλλοντας στη διατήρηση και ενίσχυση της βιοποικιλότητας στον τομέα της ζωικής παραγωγής και στην αειφόρο ανάπτυξη και ισορροπία της φύσης.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΧρ. Τριαντόπουλος: Περίπου 8,5 εκατ. ευρώ προς 2.800 πλημμυροπαθείς της Μαγνησίας μέχρι τώρα
Επόμενο άρθροΆνδρος: Έρευνες για τον εντοπισμό 27χρονου – Είχε πάει για υποβρύχιο ψάρεμα