Τα παιδιά της Γλυφάδας δεν θα χρειάζεται πλέον να πηδάνε τα κάγκελα των σχολείων για να παίξουν μπάσκετ τα Σαββατοκύριακα ούτε να παίζουν μπάλα στις παιδικές χαρές με κίνδυνο για να μικρότερα παιδιά που χρησιμοποιούν τις κούνιες, όπως αναφέρει ο Δήμος Γλυφάδας σε ανάρτηση του.

Με απόφαση του Δημάρχου Γλυφάδας Γιώργου Παπανικολάου τίθεται σε εφαρμογή το πρόγραμμα «Ανοιχτά προαύλια τα Σαββατοκύριακα», για να μπορούν τα παιδιά και οι νέοι να αθλούνται σε χώρους ασφαλείς, υπό την επίβλεψη ανθρώπων του Δήμου Γλυφάδας.

«Η Κυριακή για τα παιδιά, τους εφήβους και τους νέους σημαίνει παιχνίδι, χαρά, ξεγνοιασιά. Σημαίνει ποιοτικό χρόνο και χαρούμενες στιγμές για κάθε οικογένεια. Διάθεση υπάρχει μπόλικη, οι διαθέσιμοι χώροι όμως για να παίζουν ιδίως τα μεγαλύτερα παιδιά – όπως εμείς παλιά στις αλάνες της γειτονιάς μας – δυστυχώς δεν επαρκούν. Οι ανοιχτοί χώροι – αλάνες και όχι μόνο – που χρησιμοποιούσαμε εμείς όταν ήμασταν μικροί έχουν περιοριστεί, οι εποχές έχουν ασφαλώς αλλάξει και τα παιδιά πολλές φορές ασφυκτιούν μέσα στην πόλη», τονίζει ο κ. Παπανικολάου, για να προσθέσει: «Κι όμως, λύσεις υπάρχουν. Το μόνο που χρειάζεται είναι καλή οργάνωση και δημιουργική σκέψη.

Κάθε σχολείο με γήπεδο

Στη Γλυφάδα μας, σε κάθε γειτονιά πλέον υπάρχει τουλάχιστον ένα σχολείο που έχουμε μεριμνήσει ώστε να έχει καινούργια ανοιχτά γήπεδα ποδοσφαίρου και μπάσκετ – όπως στο 2ο Δημοτικό που παραδώσαμε πριν λίγες εβδομάδες. Γιατί να τα κρατάμε κλειστά όλες τις εξωσχολικές ώρες; Πόσο μάλλον όταν είναι κοινό μυστικό ότι πολλά παιδιά πηδάνε τα κάγκελα και παίζουν εκεί τα απογεύματα ή τα Σαββατοκύριακα. Και είναι επίσης γνωστά τα προβλήματα που δημιουργούνται όταν τα παιδιά παίζουν μπάλα στις παιδικές χαρές ….

Αυτό, λοιπόν, αλλάζει: Τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες, επιλεγμένα σχολεία της Γλυφάδας μας για συγκεκριμένες ώρες (θα ανακοινώνονται από την ιστοσελίδα του Δήμου) θα ανοίγουν τα προαύλιά τους για να παίζουν μικρά και μεγάλα παιδιά, υπό την στενή επίβλεψη ασφαλώς ανθρώπων από τον Δήμο μας.

Το πρόγραμμα «Ανοιχτά προαύλια τα Σαββατοκύριακα » θα γίνει οργανωμένα και μεθοδικά, ώστε και να προσφέρει χώρους άθλησης και διασκέδασης, αλλά και να διασφαλίσουμε ότι οι σχολικές υποδομές δεν θα υποστούν φθορές που θα δημιουργήσουν προβλήματα στη λειτουργία των σχολείων μας.

Μείνετε συντονισμένοι για τις λεπτομέρειες και την έναρξη του προγράμματος»

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΜπορεί η τεχνητή νοημοσύνη να προβλέψει τον αιφνίδιο καρδιακό θάνατο;
Επόμενο άρθροΤα τρία σενάρια του πολέμου στο Ισραήλ – Ποια χώρα κινδυνεύει με κατάρρευση