Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο αποχώρησης από τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ο Ευκλέιδης Τσακαλώτος εξαπολύοντας παράλληλα βολές κατά του Στέφανου Κασσελάκη και της κατάστασης στο εσωτερικό του κόμματος κατά τη συζήτηση της εφημερίδας «Εποχή» για την ανανεωτική και ριζοσπαστική Αριστερά το βράδυ της Δευτέρας.

Ο Ευκλέιδης Τσακαλώτος αναφέρθηκε ότι μια σημαντική ερώτηση για τα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ είναι το από πότε ξεκίνησαν τα προβλήματα του κόμματος. «Υπήρξε σταδιακή μετάλλαξη» υποστήριξε ο πρώην υπουργός Οικονομικών.

«Ο αρχηγισμός και ο κυβερνητισμός αποτέλεσαν τα δύο προβληματικά φαινόμενα που επικράτησαν εντός του ΣΥΡΙΖΑ»

«Αυτό το τοξικό κλίμα δεν το έχω ξανασυναντήσει όσο είμαι στην Αριστερά», σημείωσε αρχικώς από το βήμα της εκδήλωσης ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, θέτοντας το ερώτημα «αν με αυτό το τοξικό κλίμα μπορούμε να είμαστε σε αυτό το κόμμα».

Πρόσθεσε ότι ο αρχηγισμός και ο κυβερνητισμός αποτέλεσαν τα δύο προβληματικά φαινόμενα που επικράτησαν εντός το κόμματος.

«Ο κυβερνητισμός για να το πω λαϊκά είναι να λες ότι νομίζεις πως θέλει ο κόσμος να ακούσει γιατί πιστεύεις ότι έτσι θα φτάσεις πιο γρήγορα στην εξουσία», είπε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και πρόσθεσε ότι ο κυβερνητισμός είναι «κοντινό αδελφάκι του κυβερνητισμού».

Ανέφερε ότι από το 2017 ο ΣΥΡΙΖΑ είναι τεράστιο έλλειψα αξιοπιστίας. «Παρόλο τις φωνές πολλών στα όργανα δεν εισακουστήκαμε, για να χαραχθεί ένα σχέδιο ώστε να αντιμετωπιστεί το έλλειμα αξιοπιστίας», σημείωσε.

Το κείμενο ανανεώνεται

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΡέντη: Δύο συλλήψεις για την διαρροή αμμωνίας και τον τραυματισμό εργαζόμενου
Επόμενο άρθροΞεμούδιασε ο Παναθηναϊκός, 112-60 τον Απόλλωνα Πάτρας