Η ελληνική ανθρωπιστική βοήθεια που προορίζεται για τους αμάχους της Λωρίδας της Γάζας κατέφθασε σήμερα με αεροσκάφος C-130 στο αεροδρόμιο El Arish της Αιγύπτου.

Το φορτίο της βοήθειας που συγκεντρώθηκε με μέριμνα των υπουργείων Εξωτερικών και Υγείας και το οποίο περιλαμβάνει φαρμακευτικό και ιατρικό υλικό, υποδέχθηκε στο στρατιωτικό αεροδρόμιο El Arish ο Πρέσβης της Ελλάδας στο Κάιρο.

«Το ΥΠΕΞ μεριμνά για την ταχύτερη δυνατή μεταφορά της ελληνικής ανθρωπιστικής βοήθειας»

«Το υπουργείο Εξωτερικών μεριμνά, σε συνεννόηση με τις αρμόδιες αιγυπτιακές Αρχές, για την ταχύτερη δυνατή μεταφορά της ελληνικής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα», σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Η μεταφορά της ανθρωπιστικής βοήθειας

Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις για τη διάνοιξη ανθρωπιστικού διαδρόμου

Παράλληλα, συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις και προσπάθειες για τη διάνοιξη ανθρωπιστικού διαδρόμου δια θαλάσσης και σε ανοιχτή γραμμή βρίσκονται Αθήνα-Λευκωσία-Παρίσι.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία Ελλάδας, Κύπρου, Γαλλίας σε συντονισμό με διεθνείς οργανισμούς και ιδίως τον ΟΗΕ, αλλά και με το Ισραήλ.

Συνομιλία Μητσοτάκη – Μπλίνκεν

Ακόμη, τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν πραγματοποίησε σήμερα Δευτέρα 6 Νοεμβρίου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για τον πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, στην Παλαιστίνη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε την αυξανόμενη ανησυχία του για την προστασία των αμάχων στη Λωρίδα της Γάζας και τόνισε ότι είναι αναγκαίο να υπάρξoυν ανθρωπιστικές παύσεις και συνεχής ροή αναγκαίας ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Λωρίδα της Γάζας.

Δείτε φωτογραφίες από τη μεταφορά της ανθρωπιστική βοήθεια της Ελλάδας:

Η φόρτωση της ανθρωπιστικής βοήθειας

Η στιγμή της απογείωσης

Η παραλαβή στην Αίγυπτο της ανθρωπιστικής βοήθειας

Η ανθρωπιστική βοήθεια

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΑλ. Μεϊκόπουλος: «Η κυβέρνηση οδηγεί σε λουκέτο τις μικρές και μεσαίες ιδιωτικές κλινικές»
Επόμενο άρθροΓιώργος Αγγελόπουλος και Δήμητρα Βαμβακούση στο μνημόσυνο της μητέρας του