Εκδήλωση προς τιμήν του πρώην πρωθυπουργού και πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ Κώστα Σημίτη πραγματοποιείται αυτή την ώρα στο Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος.

Την εκδήλωση που γίνεται στο Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος διοργανώνει το «Δίκτυο για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και στην Ευρώπη», το Ινστιτούτο «Jacques Delors» και το περιοδικό «Μεταρρύθμιση»

Όπως αναφέρει το Δίκτυο: «Ο Κώστας Σημίτης υπήρξε ο μακροβιότερος Έλληνας Πρωθυπουργός, ένας από τους σημαντικότερους ευρωπαϊστές. Δύο από τα σημαντικότερα γεγονότα που σφράγισαν την πορεία της χώρας μετά την μεταπολίτευση είναι η ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση την 1η Ιανουαρίου 1981 υπό την προεδρία του Κωνσταντίνου Καραμανλή και η ένταξη της Ελλάδας στην Οικονομική και Νομισματική Ένωση την 1η Ιανουαρίου 2001 υπό την Πρωθυπουργία του Κώστα Σημίτη.

Το «παρών» στην εκδήλωση δίνουν η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης, υπουργοί, βουλευτές και άλλα πολιτικά στελέχη, προσωπικότητες της οικονομικής και ακαδημαϊκής κοινότητας.

Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου με τον Κώστα Σημίτη

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΗ Ελένη Τσαλιγοπούλου για πρώτη φορά χωρίς γυαλιά ηλίου αποκαλύπτει το πρόβλημα υγείας
Επόμενο άρθροΠΑΣ Γιάννινα: Δεν έγινε δεκτή η παραίτηση του Στάικου