Η ΔΕΗ απειλεί να κόψει το ρεύμα σε αγροτικές παροχές ηλεκτρικού ρεύματος πλημμυροπαθών αγροτών και κτηνοτρόφων, σύμφωνα με όσα καταγγέλλει ο τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Βασίλης Κόκκαλης.

Ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατηγορεί επίσης την κυβέρνηση «για απουσία της στοιχειώδους ευαισθησίας και κατανόησης προς τους πλημμυροπαθείς αγρότες και κτηνοτρόφους».

«Λαμβάνουν προειδοποιητικά μηνύματα διακοπής ρεύματος, ενώ έχουν ήδη χάσει την περιουσία τους»

«Δίχως τέλος ο Γολγοθάς των πλημμυροπαθών αγροτών και κτηνοτρόφων. Για άλλη μια φορά πλημμυροπαθείς αγρότες και κτηνοτρόφοι με ληξιπρόθεσμα χρέη δέχονται οχλήσεις και απειλές από τη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού για διακοπή ρεύματος στα ήδη κατεστραμμένα και χωρίς ρεύμα εδώ και δύο μήνες πλημμυρισμένα αντλιοστάσια τους!», σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Κόκκαλης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «τον περασμένο μήνα επισημάναμε την εγκατάλειψη των πλημμυροπαθών αγροτών και κτηνοτρόφων από το κράτος, καθώς καλούνταν να πληρώσουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ για κατανάλωση ρεύματος την περίοδο που οι εγκαταστάσεις και τα αντλιοστάσια τους ήταν πλημμυρισμένα και παρέμεναν χωρίς ρεύμα».

«Η κυβέρνηση στερείται ακόμη και της στοιχειώδους ευαισθησίας και κατανόησης προς τους πλημμυροπαθείς»

Ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προσθέτει ότι «οι πλημμυροπαθείς αγρότες και κτηνοτρόφοι παρόλο που βιώνουν την απόλυτη καταστροφή, λαμβάνουν προειδοποιητικά μηνύματα διακοπής ρεύματος, ενώ έχουν ήδη χάσει την περιουσία τους, βρίσκονται χωρίς εισόδημα, δεν έχουν λάβει καν τις δικαιούμενες αποζημιώσεις ενώ έχουν λάβει μηδαμινά ποσά αγροτικών ενισχύσεων μετά το φιάσκο των πληρωμών της Βασικής Ενίσχυσης».

Τέλος, σύμφωνα με τον ίδιο, «δυστυχώς, επιβεβαιώνεται για μια ακόμη φορά ότι η Κυβέρνηση στερείται ακόμη και της στοιχειώδους ευαισθησίας και κατανόησης προς τους πλημμυροπαθείς αγρότες και κτηνοτρόφους και περιορίζεται απλώς και μόνο στην ανακοίνωση μέτρων ανακούφισης χωρίς ουσιαστικό αντίκρισμα».

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΡεκόρ μέγιστης θερμοκρασίας των τελευταίων 12 ετών στη Θεσσαλονίκη
Επόμενο άρθροΝέα επιταγή ακρίβειας πριν από τα Χριστούγεννα