Με κεντρικό σύνθημα: ”Οι συνταξιούχοι συνεχίζουμε στο δρόμο του αγώνα με νέα συγκέντρωση πιο μαζικά, ενωτικά, δυναμικά” πολλοί συνταξιούχοι συγκεντρώθηκαν το πρωί της Τρίτης στην πλατεία Ελευθερίας στο Βόλο, στέλνοντας μήνυμα αγώνα για την επίλυση των σημαντικών προβλημάτων διαβίωσης που αντιμετωπίζουν, όπως οι χαμηλές συντάξεις και η ακρίβεια στην αγορά και στα φάρμακα με τα οποία αναγκάζονται να ζουν.

Οπως τόνισαν οι ομιλητές, ”συνεχίζουμε τον αγώνα μας γιατί δεν μπορούμε να ανεχθούμε την κοροϊδία των λεγόμενων αυξήσεων, των επιδομάτων, τα διάφορα τρύπια καλάθια μετά τις καθημερινές αυξήσεις και τον σφαγιασμό των δικαιωμάτων μας, που δεχόμαστε τα τελευταία δέκα τρία χρόνια, κατά τα οποία κατάντησαν τις συντάξεις μας προνοιακά βοηθήματα. Γιατί απαιτούμε όλα όσα έχουμε πληρώσει με την δουλειά μας και δεν είναι χάρισμα κανενός”.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Παναγιώτης Πάλμος, Γεν. Γραμματέας της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ Ελλάδας, ο οποίος μεταξύ άλλων, ανέφερε, ”εμείς οι συνταξιούχοι με μια φωνή, απορρίπτουμε ως εμπαιγμό και κοροϊδία τις αυξήσεις του 2024 και τις κυβερνητικές ανακοινώσεις για εφάπαξ επίδομα τα Χριστούγεννα σ’ αυτούς που έχουν προσωπική διαφορά αντί γι’ αυξήσεις σε όλους. Δεν κάνουμε βήμα πίσω από το αίτημά μας για καταβολή της 13ης και 14ης σύνταξης”.

Ο ίδιος κάλεσε τους συνταξιούχους της Μαγνησίας να συμμετέχουν δυναμικά στην Πανελλαδική Συγκέντρωση στην Αθήνα στις 24 Νοέμβριου.

Στη συνέχεια οι συγκεντρωμένοι πραγματοποίησαν πορεία σε κεντρικούς δρόμους του Βόλου, φωνάζοντας συνθήματα όπως, ”για τους συνταξιούχους δεν υπάρχει μία, λεφτά υπάρχουν μόνο για την πλουτοκρατία”, ”με ψίχουλα και ψέματα δεν θα συμβιβαστούμε, όλα τα κλεμμένα τα διεκδικούμε” και κατατέθηκε από τους εκπροσώπους συνταξιουχικών οργανώσεων, ψήφισμα-υπόμνημα διαμαρτυρίας στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μαγνησίας, αφού προηγουμένως εγκρίθηκε ομόφωνα από τους συνταξιούχους της συγκέντρωσης.

Νίκος  Βητσόπουλος

Προηγούμενο άρθροΔημοσκόπηση: Συμπεριφέρεται αλαζονικά η κυβέρνηση λέει 1 στους 2 – Αυξάνεται η δυσαρέσκεια
Επόμενο άρθροΜεσανατολικό: «Τριήμερη κατάπαυση πυρός» πρότεινε ο Μπάιντεν στον Νετανιάχου