Για κυβερνητική, πολιτική μεθόδευση με στόχο την τρομοκράτηση και την ποινικοποίηση των αντιδράσεων στο έγκλημα της Γάζας κάνει λόγο το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σε ανακοίνωση για το σχηματισμό δικογραφίας σε βάρος 22χρονου Παλαιστίνιου διαδηλωτή που ύψωσε την παλαιστινιακή σημαία και την ελληνική σημαία στο Σύνταγμα.

«Η ενέργεια της Αστυνομίας να προσαγάγει και να σχηματίσει δικογραφία σε βάρος 22χρονου Παλαιστίνιου επειδή τοποθέτησε την παλαιστινιακή σημαία μαζί με την ελληνική σε μια κολόνα, στο πλαίσιο της τεράστιας λαϊκής κινητοποίησης την Κυριακή 5 Νοέμβρη, είναι ενέργεια απαράδεκτη και προκλητική.

Ματαιοπονεί η κυβέρνηση και οι δυνάμεις καταστολής αν νομίζουν ότι θα κάμψουν το τεράστιο κύμα αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό!

»Αποτελεί κυβερνητική, πολιτική μεθόδευση με στόχο να τρομοκρατήσει τους δεκάδες χιλιάδες λαού και νεολαίας και να ποινικοποιηθεί η αντίδρασή τους απέναντι στο συνεχιζόμενο έγκλημα του κράτους του Ισραήλ στην Παλαιστίνη. Άλλωστε, αντίστοιχα μέτρα καταστολής λαμβάνονται σε μια σειρά χώρες απέναντι στις μεγάλες λαϊκές κινητοποιήσεις αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη.

»Το γεγονός ότι η δίωξη σε βάρος του Παλαιστινίου διαδηλωτή έγινε με τη χρήση χαφιέδικων μηχανισμών στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης για την ταυτοποίησή του και κυρίως με την ενεργοποίηση του άρθρου 141 του Ποινικού Κώδικα, την κατηγορία δηλαδή πως ο νεαρός Παλαιστίνιος «εκθέτει το ελληνικό κράτος σε κίνδυνο αντιποίνων» (!) και διαταράσσει τις «φιλικές σχέσεις του ελληνικού κράτους με ξένο κράτος», ανοίγει πολύ επικίνδυνους δρόμους. Πολύ περισσότερο που κεντρικό αίτημα των λαϊκών κινητοποιήσεων είναι η δημιουργία ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους, για το οποίο υπάρχει ομόφωνη απόφαση της Βουλής.

»»Στόχος αντιποίνων» καθίσταται η χώρα μας όχι από τη μαζική λαϊκή δράση ενάντια στο πολεμικό σφαγείο και μάλιστα από συμβολικές ενέργειες που προωθούν τη φιλία και την αλληλεγγύη ανάμεσα στον ελληνικό και στον Παλαιστινιακό λαό, αλλά από την πολιτική της κυβέρνησης, που εμπλέκει τη χώρα ολοένα βαθύτερα στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, στα αιματηρά σχέδια των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ. Η αποστολή της φρεγάτας «Ψαρά» στην περιοχή, η διάθεση των αεροδρομίων, των λιμανιών της χώρας, η πολύμορφη συνεργασία και διευκολύνσεις στο κατοχικό κράτος του Ισραήλ και τους ιμπεριαλιστές συμμάχους τους είναι αυτά που εκθέτουν τον λαό μας σε μεγάλους κινδύνους.

»Ματαιοπονεί η κυβέρνηση και οι δυνάμεις καταστολής αν νομίζουν ότι θα κάμψουν το τεράστιο κύμα αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό!

»Τώρα να αποσυρθεί κάθε κατηγορία για τον 22χρονο Παλαιστίνιο και να αφεθεί ελεύθερος!

»Τώρα να σταματήσει κάθε εμπλοκή της χώρας στο αιματοκύλισμα του Παλαιστινιακού λαού από το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ!».

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΑύριο από την Δευτεροβάθμια η ημερίδα για την ασφάλεια των μαθητών στα σχολεία
Επόμενο άρθροΤην Τετάρτη ο Αγιασμός στον «Απόστολο Παύλο»