Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Στέφανου Κασσελάκη με τους ευρωβουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης το βράδυ της Τρίτης, στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του In, ο Στέφανος Κασσελάκης συζήτησε με την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τις ευρωπαϊκές πτυχές των πολιτικών προτάσεων του κόμματος και της κριτικής στην κυβέρνηση, τη στενότερη συνεργασία με την κοινοβουλευτική ομάδα καθώς και την καμπάνια του κόμματος ενόψει των ευρωεκλογών.

Οι ευρωβουλευτές θα συμμετέχουν μαζί με τους συνεργάτες τους στην Επιτροπή Ελέγχου Κοινοβουλευτικού Έργου

Μια σημαντική είδηση που προέκυψε από τη συνάντηση είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα παραμείνει στην ευρωομάδα της Αριστεράς, παρά τις σκέψεις που υπήρχαν για μεταπήδηση στους Σοσιαλιστές.

Παράλληλα, την επόμενη περίοδο θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση επισκόπησης των πρωτοβουλιών στις οποίες έχει προβεί η ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Επίσης, οι ευρωβουλευτές θα συμμετέχουν μαζί με τους συνεργάτες τους στην Επιτροπή Ελέγχου Κοινοβουλευτικού Έργου, δηλαδή στους τομείς του κόμματος που υπάρχουν στο ελληνικό Κοινοβούλιο και τα τμήματα που λειτουργούν εντός του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Παράλληλα, δημιουργήθηκε ομάδα-σύνδεσμος μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κεντρικά και της ευρωομάδας.

Οι αυριανές συναντήσεις του Στέφανου Κασσελάκη

Ο Στέφανος Κασσελάκης αύριο Τετάρτη θα έχει σειρά συναντήσεων με τον επίτροπο Οικονομίας και πρώην πρωθυπουργό Ιταλίας, Πάολο Τζεντιλόνι, τον πρόεδρο της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων (LIBE) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτή του Σοσιαλιστικού Κόμματος Ισπανίας, Χουάν Φερνάντο Λόπες Αγκιλάρ, τον πρόεδρο της ομάδας των Πρασίνων στο ευρωκοινοβούλιο, Φιλίπ Λάμπερτς, τους συμπροέδρους της Ομάδας της Αριστεράς στο Ευρωκοινοβούλιο Μάρτιν Σίρντεβαν και Μανόν Όμπρι και ευρωβουλευτές της ομάδας.

Από την Κουμουνδούρου υπογραμμίζουν ότι με τις συναντήσεις τού Στέφανου Κασσελάκη «με κορυφαίους εκπροσώπους των τριών προοδευτικών πολιτικών ομάδων του Ευρωκοινοβουλίου (Αριστερά, Πράσινοι, Σοσιαλιστές)», ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, «επαναβεβαιώνει τον ρόλο του κόμματος ως ηγέτιδα δύναμη της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, που χτίζει γέφυρες με όλες τις προοδευτικές δυνάμεις της Ευρώπης».

Προσθέτουν ακόμη ότι αυτός θα είναι ο στόχος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και στον δρόμο προς τις ευρωεκλογές. «Να ξαναφέρει στο προσκήνιο την πρόταση για μια μεγάλη προοδευτική συμμαχία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, που θα βάλει φρένο στην κυριαρχία των συντηρητικών δυνάμεων και θα προωθήσει λύσεις βιώσιμης, συμπεριληπτικής ανάπτυξης, κοινωνικής συνοχής και δημοκρατικής επανίδρυσης της Ευρώπης», καταλήγουν.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΕκλεψε αυτοκίνητο στο Βόλο και το παράτησε στη Στυλίδα!
Επόμενο άρθροΘλίψη για το θάνατο 47χρονου σε περιοχή της Μαγνησίας