Στις Βρυξέλλες βρίσκεται σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Στέφανος Κασσελάκης όπου θα πραγματοποιήσει «σημαντικές επαφές για θέματα της οικονομίας και ανάπτυξης αλλά και για το σκάνδαλο των υποκλοπών», όπως σημειώνουν από την Κουμουνδούρου.

Ειδικότερα για το σκάνδαλο των υποκλοπών, σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, «η χώρα διασύρεται και βρίσκεται υπόλογη διεθνώς, με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη».

Στο πλαίσιο αυτό, τονίζουν από την Κουμουνδούρου, ο Στέφανος Κασσελάκης συναντηθεί σήμερα με την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ενώ αύριο θα έχει σειρά συναντήσεων με τον επίτροπο Οικονομίας και πρώην πρωθυπουργό Ιταλίας, Πάολο Τζεντιλόνι, τον πρόεδρο της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων (LIBE) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτή του Σοσιαλιστικού Κόμματος Ισπανίας, Χουάν Φερνάντο Λόπες Αγκιλάρ, τον πρόεδρο της ομάδας των Πρασίνων στο ευρωκοινοβούλιο, Φιλίπ Λάμπερτς, τους συμπροέδρους της Ομάδας της Αριστεράς στο Ευρωκοινοβούλιο Μάρτιν Σίρντεβαν και Μανόν Όμπρι και ευρωβουλευτές της ομάδας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ θεωρεί ότι το Ταμείο Ανάκαμψης «τείνει να εξελιχθεί -εξ’ αιτίας των επιλογών της κυβέρνησης- σε εργαλείο αναδιανομής προς όφελος των λίγων»

Οι στόχοι του Στέφανου Κασσελάκη από την επίσκεψη στις Βρυξέλλες

Από την Κουμουνδούρου επισημαίνουν ότι ο Στέφανος Κασσελάκης δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στα θέματα που αφορούν το Σύμφωνο Σταθερότητας, το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο και το Ταμείο Ανάκαμψης.

Επισημαίνουν επίσης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ θεωρεί ότι το Ταμείο Ανάκαμψης «τείνει να εξελιχθεί -εξ’ αιτίας των επιλογών της κυβέρνησης- σε εργαλείο αναδιανομής προς όφελος των λίγων και ημετέρων και να αποτελέσει μια ακόμη χαμένη ευκαιρία για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Η δικαιότερη κατανομή των πόρων με έμφαση στην ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων μένει έξω από την πράσινη και ψηφιακή μετάβαση, αποτελεί θέση αρχής για την αξιωματική αντιπολίτευση».

«Ο Κασσελάκης επαναβεβαιώνει τον ρόλο του κόμματος ως ηγέτιδα δύναμη της Ευρωπαϊκής Αριστεράς»

Προσθέτουν ότι με τις συναντήσεις του Στέφανου Κασσελάκης «με κορυφαίους εκπροσώπους των τριών προοδευτικών πολιτικών ομάδων του Ευρωκοινοβουλίου (Αριστερά, Πράσινοι, Σοσιαλιστές)», ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, όπως λένε, «επαναβεβαιώνει τον ρόλο του κόμματος ως ηγέτιδα δύναμη της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, που χτίζει γέφυρες με όλες τις προοδευτικές δυνάμεις της Ευρώπης».

Από την Κουμουνδούρου υπογραμμίζουν ότι αυτός θα είναι ο στόχος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και στον δρόμο προς τις ευρωεκλογές. «Να ξαναφέρει στο προσκήνιο την πρόταση για μια μεγάλη προοδευτική συμμαχία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, που θα βάλει φρένο στην κυριαρχία των συντηρητικών δυνάμεων και θα προωθήσει λύσεις βιώσιμης, συμπεριληπτικής ανάπτυξης, κοινωνικής συνοχής και δημοκρατικής επανίδρυσης της Ευρώπης», καταλήγουν.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΑπεβίωσε 87χρονος σε χωριό του Πηλίου
Επόμενο άρθροΑΕΚ: Χωρίς Ρότα εναντίον της Μαρσέιγ