Στην αγορά ενός ακινήτου στην ιστορική πόλη Βεντμπέκ βόρεια της Κοπεγχάγης προχώρησε ο πρίγκιπας Ιωακείμ, ο δεύτερος γιος της βασίλισσας Μαργαρίτας Β’ της Δανίας.

Συγκεκριμένα, ο πρίγκιπας Ιωακείμ και η πριγκίπισσα Μαίρη της Δανίας έδωσαν 3,4 εκατομμυρίων ευρώ για ένα σπίτι στο Βεντμπέκ.

Η κίνηση αυτή έρχεται στο προσκήνιο αφού η βασιλική οικογένεια πούλησε τη βίλα της στο Klampenbourg όπου έζησε για δύο χρόνια μετά τη μετακόμισή τους από το κάστρο Schackenborg στη Νότια Γιουτλάνδη. Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Ηello το νέο ακίνητο θα είναι η βάση τους για τις μελλοντικές οικογενειακές συγκεντρώσεις.

Αυτή τη στιγμή η οικογένεια βρίσκεται στις ΗΠΑ, όπου ο πρίγκιπας Ιωακείμ έχει εξασφαλίσει μια νέα θέση εργασίας στην πρεσβεία της Δανίας στην Ουάσινγκτον.

Στον νέο του ρόλο, ο μικρότερος γιος της βασίλισσας της Δανίας θα «συμβάλει στην ενίσχυση της αμυντικής βιομηχανικής συνεργασίας της Δανίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά τα επόμενα χρόνια».

Η μετακόμιση της οικογένειας στην Αμερική από τη Γαλλία ανακοινώθηκε από το παλάτι τον Μάρτιο. Ο προηγούμενος ρόλος του πρίγκιπα Ιωακείμ, ο οποίος είναι έκτος στη σειρά διαδοχής για τον δανέζικο θρόνο, ήταν στην πρεσβεία της Δανίας στο Παρίσι.

To άρθρο Το αστρονομικό ποσό που έδωσαν ο πρίγκιπας Ιωακείμ και η πριγκίπισσα Μαίρη της Δανίας για ένα σπίτι δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΑλέξανδρος Γρηγορόπουλος: Αναβλήθηκε ξανά για τον Ιανουάριο του 2024 η συζήτηση για το ελαφρυντικό Κορκονέα
Επόμενο άρθροΣωκράτης Φάμελλος: «Απαιτείται συζήτηση για ιδεολογικές αρχές και πρόγραμμα»