Ο Βασίλης Κούκουρας μίλησε με συγκινητικό τρόπο για την απώλεια των γονιών του και ο ηθοποιός τόνισε ότι έφυγαν νωρίς και θα ήθελε όσο τίποτα να τους είχε και να μπορούσαν να τον δουν στις παραστάσεις του.

Ο Βασίλης Κούκουρας ήταν καλεσμένος σήμερα (7.11.2023) στο πλατό της εκπομπής «Πάμε Δανάη». Ο ηθοποιός μίλησε για την παράσταση «Η Εκατομμυριούχος» στο θέατρο Παλλάς, το ρόλο που ερμηνεύει, ενώ αναφέρθηκε και στα… μάτια που θέλει να τον βλέπουν πάνω στην σκηνή.

«Πρόκειται για μία παραγωγή που κάθε ηθοποιός θα ήθελε να συμμετέχει. Δεν είναι μόνο το υλικό του πράγματος, έχει να κάνει και με τις σχέσεις ανθρώπων και με την υποκριτική. Αισθάνομαι πολύ τυχερός σε σχέση με την επιλογή που έκανε ο Γιάννης Κακλέας για αυτό το ρόλο. Είναι ένας δύσκολος ρόλος και τον ψάχνω ακόμα. Υποκριτικά ήταν μία πρόκληση γιατί ο κόσμος δεν με έχει συνηθίσει σε ένα τέτοιο ρόλο. Είναι ένας περίεργος και σκοτεινός ρόλος. Με αυτό τον ρόλο έχω αντιμετωπίσει μεγάλη πρόκληση και “παλεύω” μαζί του», είπε αρχικά ο Βασίλης Κούκουρας.

«Έχω παιδέψει και με έχουν παιδέψει»

Για την προσωπική του ζωή ο Βασίλης Κούκουρας ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «κι έχω παιδέψει και με έχουν παιδέψει» και στη συνέχεια πρόσθεσε: «Το θέμα είναι να έχω καταλάβει ο ίδιος τι έχω παιδέψει και ποιους, ώστε κι εγώ ο ίδιος να παιδευτώ και να αντιμετωπίσω τον εγωϊσμό μου. Αυτό είναι το νόημα της ζωής σε όλα τα επίπεδα των σχέσεων, κυρίως στα ερωτικά, αλλά δεν είναι μόνο αυτές οι σχέσεις, είναι οι φιλικές, οι επαγγελματικές, οι συγγενικές».

Με αφορμή τις ανθρώπινες σχέσεις που είναι κι ένα θέμα που πραγματεύεται η παράσταση, ο Βασίλης Κούκουρας είπε: «Στις ανθρώπινες σχέσεις μπαίνει ο νους, δηλαδή η νόηση και τα καταστρέφει όλα. Για εμένα, ο νους είναι πολύ ισοπεδωτικός κι έχει ολέθρια αποτελέσματα. Ο εγωϊσμός και η λογική είναι δύο καταστρεπτικά πράγματα, σε αυτά τα δύο έχω εντοπίσει τα ελαττώματά μου. Ο καλλιτέχνης έχει “ταμπουρωθεί” πίσω από το γεγονός ότι δεν έχει δουλειά πάντα, δεν αφορά τον κόσμο αυτό το πράγμα. Αντιμετωπίζω τα υπαρξιακά μου θέματα, και είναι βασικό αυτό, αν τα έχω λύσει θα το δείξει η καθημερινότητά μου».

 

Η απώλεια των γονιών του

Ερωτηθείς τι είναι αυτό που τον «ταρακούνησε» στην ζωή του, ο Βασίλης Κούκουρας απάντησε: «Ο θάνατος είναι ένα πολύ μεγάλο μήνυμα. Έχω χάσει ανθρώπους νωρίς στην ζωή μου κι αυτό με συγκλόνισε. Έχασα την μητέρα μου νωρίς και σχετικά νωρίς έχασα και τον πατέρα μου. Θα ήθελα να με βλέπουν τα μάτια τους σε κάθε παράσταση, έχω την αίσθηση όμως ότι με βλέπουν».

Κλείνοντας, ο Βασίλης Κούκουρας ανέφερε: «Είναι γεγονός ότι από τότε που καταργήθηκε η άδεια εξασκήσεως στην δουλειά μας έχει γίνει ανοιχτή σε πολλούς τομείς. Δεν μπορεί να γίνεται ηθοποιός ο καθένας. Θεωρώ ότι έχουν γίνει πολλά σφάλματα από τις εκάστοτε κυβερνήσεις. Ο Πολιτισμός στην Ελλάδα δεν αντιμετωπίζεται σοβαρά, υπάρχουν πολλές δραματικές σχολές που δεν τις έχουμε ανάγκη. Πρέπει να γίνει μία Ακαδημία και πρέπει να επανέλθει η άδεια εξασκήσεως. Χρειάζεται μία “περιφρούρηση”. Δεν νοείται να μην πληρώνεσαι για τις πρόβες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΑσπρόπυργος: Ποινική δίωξη σε γυμναστή για ασέλγεια ανηλίκων κατά συρροή – Η στιγμή της σύλληψης του
Επόμενο άρθροΑύριο από την Δευτεροβάθμια η ημερίδα για την ασφάλεια των μαθητών στα σχολεία