Οι εκτάσεις στα κατεχόμενα που πωλήθηκαν σε αλλοδαπούς και οι εκτάσεις όπου χτίστηκαν κτίρια, είναι ελληνοκυπριακές, δήλωσε ο Οσμάν Αμτζα, πρόεδρος της ένωσης τουρκοκυπρίων υπεργολάβων οικοδομών.

Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών της Κυπριακής Δημοκρατίας, η Γενί Μπακίς γράφει ότι ο κ. Αμτζια είπε: «ίσως αυτό είναι μια πολιτική. Ισως να υπάρχει μια συνεννόηση ότι μια μέρα μπορούν να το λύσουν όπως θέλουν. Δεν πουλήθηκε ούτε ένα στρέμμα τουρκοκυπριακών περιουσιών».

«Οι πωλήσεις γης σε ξένους δεν είναι τόσο μεγάλο πρόβλημα»

Ο κατασκευαστικός τομέας είναι η ατμομηχανή της «χώρας», πρόσθεσε, επισημαίνοντας ότι πρέπει να γίνει πολύ σοβαρή δουλειά για να μην πληγεί ο τομέας αυτός και υποστήριξε ότι οι πωλήσεις γης σε ξένους δεν είναι τόσο μεγάλο πρόβλημα όσο φαίνεται στα μάτια του κόσμου.

Ανέφερε επίσης ότι η έκταση της «τδβκ» είναι 56 εκατομμύρια στρέμματα και σήμερα πωλούνται περίπου 10 χιλιάδες σπίτια σε ξένους.

Ο κ. Αμτζα είπε ότι αν υποθέσουμε πως σ’ ένα στρέμμα χτίζονται τουλάχιστον δύο διαμερίσματα, γίνεται λόγος για 5 χιλιάδες στρέμματα και επισήμανε ότι αυτό δεν είναι μεγάλο ποσοστό.

Αναφέροντας ότι δεν είναι σωστό να περιορίζεται η πώληση ακινήτων σε αλλοδαπούς, ο κ. Αμτζα σημείωσε πως υπάρχουν πράγματα που πρέπει να γίνουν.

Δεν πωλούνται σε τουρκικούς οικισμούς

«Αντί να χτίζουμε πολλά κτίρια και να τα πουλάμε φθηνά, είναι απαραίτητο να χτίζουμε πιο λίγα έξυπνα κτίρια και να τα πουλάμε για περισσότερα χρήματα. Αυτή είναι μια λύση.

»Ή είναι επίσης μια λύση να χτίζουμε πολυώροφα κτίρια και να τα πουλάμε σε ξένους. Με άλλα λόγια, αυτές είναι λύσεις αντί να τα απλώνουμε παντού. Οι περιοχές στις οποίες βρίσκονται σήμερα οι ξένοι δεν προκαλούν στην πραγματικότητα πολλά προβλήματα».

Γιατί αυτά τα ακίνητα δεν πωλούνται στο Κιόνελι ή στο Κρηνί, διερωτήθηκε για ν’ απαντήσει: «Επειδή πρόκειται για τουρκικούς οικισμούς. Δεν ξέρω αν αυτό είναι μια συνειδητή πολιτική ή τυχαία».

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΓνωστός τράπερ συνελήφθη για κοκαΐνη στο Πεδίον του Άρεως
Επόμενο άρθροΜπάσκετ: Στη Θεσσαλονίκη για τον ΠΑΟΚ ο Άλστον