Ενα περιστατικό που θα μπορούσε να αποβεί μοιραίο για την ανθρώπινη ζωή σημειώθηκε στην παραλία του Βόλου και καταγγέλθηκε στην εκπομπή ”Κόκκινη Κάρτα” του ράδιο ΒΕΡΑ.

Συγκεκριμένα, την Τρίτη 7 Νοεμβρίου, το ΕΚΑΒ ειδοποιήθηκε για λιποθυμία ενός ατόμου σε γνωστή παραλιακή καφετέρια. Αμέσως έσπευσε στην περιοχή ασθενοφόρο το οποίο όμως, δεν μπορούσε να προσεγγίσει την καφετέρια για να προσφέρουν οι διασώστες τις πρώτες βοήθειες, γιατί ήταν ”κατεβασμένη” η μπάρα που απαγορεύει τη διέλευση οχημάτων στην παραλία του Βόλου. Ο ένας διασώστης αναγκάστηκε να κατευθυνθεί πεζός στο περιστατικό κι ο άλλος οδήγησε το ασθενοφόρο στην οδό Ιάσονος για να παραλάβει από κει το ασθενοφόρο τον άνθρωπο που λιποθύμησε μεταφέροντας οι διασώστες το φορείο με τα χέρια για κάμποσα μέτρα.

Επειδή ο χρόνος είναι πολύτιμος σε θέματα υγείας, είναι προφανές ότι, πρέπει να βρεθεί λύση, ώστε τα ασθενοφόρα να μπορούν να προσεγγίσουν άμεσα σε οποιοδήποτε σημείο της παραλίας στην οποία συχνάζει πολύς κόσμος και η πιθανότητα να χρειαστεί ιατρική βοήθεια είναι μεγάλη.

Νίκος  Βητσόπουλος

Προηγούμενο άρθροΔείτε που μπορείτε να κάνετε σήμερα δωρεάν rapid test
Επόμενο άρθροΒόλος: Τρεις συλλήψεις για ναρκωτικά μέσα σε ένα τριήμερο