Συνεχίζει τις πρωτοβουλίες για την οικονομία και κράτος Δικαίου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης.

Μετά τις θεσμικές συναντήσεις των τελευταίων ημερών στο εσωτερικό, ο πρόεδρος του κόμματος μεταβαίνει σήμερα στις Βρυξέλλες για σειρά επαφών, αναφέρουν πηγές προσκείμενες στην Κουμουνδούρου.

Εκεί θα έχει σημαντικές επαφές για τα θέματα της οικονομίας και ανάπτυξης «αλλά και για το σκάνδαλο των υποκλοπών, για το οποίο η χώρα διασύρεται και βρίσκεται υπόλογη διεθνώς, με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη», λένε οι ίδιες πηγές.

«Η δικαιότερη κατανομή των πόρων με έμφαση στην ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων αποτελεί θέση αρχής για την αξιωματική αντιπολίτευση»

Στο πλαίσιο αυτό θα συναντηθεί σήμερα με την Ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ενώ αύριο θα έχει σειρά συναντήσεων με τον επίτροπο Οικονομίας και πρώην πρωθυπουργό της Ιταλίας, Paolo Gentiloni, τον πρόεδρο της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων (LIBE) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτή του Σοσιαλιστικού Κόμματος Ισπανίας, Juan Fernando Lopez Aguilar , τον πρόεδρο της Ομάδας των Πρασίνων στο Ευρωκοινοβούλιο, Philippe Lamberts, τους συμπροέδρους της Ομάδας της Αριστεράς στο Ευρωκοινοβούλιο Martin Schirdewan και Manon Aubry και ευρωβουλευτές της Ομάδας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στα θέματα που αφορούν το Σύμφωνο Σταθερότητας, το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο και το Ταμείο Ανάκαμψης, λένε οι πηγές.

Εργαλείο αναδιαμονής των λίγων το Ταμείο Ανάκαμψης

Επισημαίνουν δε, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θεωρεί ότι το Ταμείο Ανάκαμψης τείνει να εξελιχθεί –εξ αιτίας των επιλογών της κυβέρνησης– σε εργαλείο αναδιανομής προς όφελος των λίγων και ημετέρων και να αποτελέσει μια ακόμη χαμένη ευκαιρία για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.

«Οι συναντήσεις του προέδρου θα επαναεπιβεβαιώσουν τον ρόλο του κόμματος ως ηγέτιδα δύναμη της Ευρωπαϊκής Αριστεράς»

Η δικαιότερη κατανομή των πόρων με έμφαση στην ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων μένει έξω από την πράσινη και ψηφιακή μετάβαση, αποτελεί θέση αρχής για την αξιωματική αντιπολίτευση, λένε από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Παράλληλα, με τις συναντήσεις του με κορυφαίους εκπροσώπους των τριών προοδευτικών πολιτικών ομάδων του Ευρωκοινοβουλίου (Αριστερά, Πράσινοι, Σοσιαλιστές), «ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ επανεπιβεβαιώνει τον ρόλο του κόμματος ως ηγέτιδα δύναμη της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, που χτίζει γέφυρες με όλες τις προοδευτικές δυνάμεις της Ευρώπης».

Αυτός θα είναι ο στόχος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και στον δρόμο προς τις Ευρωεκλογές, καταλήγουν 0ι πηγές. «Να ξαναφέρει στο προσκήνιο την πρόταση για μια μεγάλη προοδευτική συμμαχία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, που θα βάλει φρένο στην κυριαρχία των συντηρητικών δυνάμεων και θα προωθήσει λύσεις βιώσιμης, συμπεριληπτικής ανάπτυξης, κοινωνικής συνοχής και δημοκρατικής επανίδρυσης της Ευρώπης.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΒόλος: Για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ είχε συλληφθεί στο παρελθόν ο 33χρονος που σκότωσε το βρέφος
Επόμενο άρθροΚολομβία: Ζητούν εγγυήσεις οι αντάρτες για να απελευθερώσουν τον πατέρα του Λουίς Ντίας