Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, όπου θα συμμετάσχει στις συνεδριάσεις του Eurogroup και ECOFIN.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου θα διεξαχθεί η συνεδρίαση του Eurogroup, όπου η ημερήσια διάταξη περιλαμβάνει συζήτηση για τις μακροοικονομικές εξελίξεις στην Ευρωζώνη, με έμφαση στον πληθωρισμό, τις προοπτικές και προκλήσεις για τη διεθνή ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής οικονομίας, την Τραπεζική Ένωση και το μέλλον των ευρωπαϊκών κεφαλαιαγορών.

Από εκεί και πέρα, την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου θα διεξαχθεί η συνεδρίαση του ECOFIN, όπου βασικό θέμα συζήτησης θα αποτελέσει η μεταρρύθμιση των κανόνων οικονομικής διακυβέρνησης.

Η ημερήσια διάταξη περιλαμβάνει επίσης συζήτηση για τον οικονομικό αντίκτυπο του πολέμου στην Ουκρανία, την μελλοντική πορεία του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου και την Ετήσια Έκθεση του Ευρωπαϊκού Δημοσιονομικού Συμβουλίου (ΕΔΣ) για το 2023.

Ο Κωστής Χατζηδάκης θα συμμετάσχει στις συνεδριάσεις του Eurogroup και ECOFIN στις Βρυξέλλες

Η εκτίμηση για το Σύμφωνο Σταθερότητας

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια παρουσίας του κ. Χατζηδάκη στο συνέδριο του «Κύκλου Ιδεών», αναφέρθηκε στη διαπραγμάτευση για τους νέους δημοσιονομικούς κανόνες της ΕΕ και εκτίμησε ότι δεν προβλέπεται να υπάρξει συμφωνία στη συνεδρίαση του ECOFIN της Πέμπτης.

Ανέφερε ότι η Ελλάδα είναι υπέρ μεγαλύτερης ευελιξίας ώστε η δημοσιονομική πολιτική να μην πνίγει την ανάπτυξη, επανέλαβε ωστόσο ότι ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων «η κυβέρνηση θα παραμείνει στο δρόμο της δημοσιονομικής σοβαρότητας και πειθαρχίας, με φιλοεπενδυτική πολιτική που δημιουργεί θέσεις εργασίας και προϋποθέσεις για κοινωνικό μέρισμα, γιατί δεν έχουμε αμφιβολία ότι είμαστε σε συνεχή παρακολούθηση από τις αγορές και τους επενδυτές».

Στο περιθώριο των συνεδριάσεων, ο κ. Χατζηδάκης θα έχει συναντήσεις με Ευρωπαίους αξιωματούχους.

Πηγή: ΟΤ

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΧρήσιμες συμβουλές από την αστυνομία στους πολίτες για να μην πέσουν θύματα απάτης
Επόμενο άρθροΑσπρόπυργος: «Κατέβασε το μπλουζάκι της κόρης μου να δει δήθεν γραντζουνιά