«Ποτέ στον ΣΥΡΙΖΑ δεν είχαμε όλοι τις ίδιες απόψεις» αλλά «κάθε φορά υπάρχουν πλειοψηφίες και μειοψηφίες, αρκεί το κόμμα να λειτουργεί και με δημοκρατικό τρόπο να σεβόμαστε την πλειοψηφία», τόνισε στο Attica TV ο αναπληρωτής γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιώργος Βασιλειάδης.

Ανέφερε ότι αυτό που λένε τα περισσότερα στελέχη του κόμματος «είναι ότι πρώτο μας μέλημα είναι ο αγώνας για την κοινωνική και πολιτική αλλαγή και το να μείνει ο ΣΥΡΙΖΑ ενιαίος ως το μοναδικό στήριγμα της κοινωνίας, αν θέλουμε να φύγουμε από τη λογική των χαμηλών προσδοκιών».

Ο Γιώργος Βασιλειάδης πρόσθεσε ότι «αν δεν προτάξουμε αυτό και οχυρωθούμε πίσω από τις διαφωνίες μας και δογματικές αντιλήψεις θα είναι ένα πολύ μεγάλο λάθος».

«Όταν θα υπάρξει εισήγηση, τότε θα συζητηθεί στην ΚΕ»

Ο κ. Βασιλειάδης τόνισε ότι πρέπει να ακούσουμε και τη βάση μας, «που απαιτεί από όλους μας να προχωρήσουμε ενωμένοι μπροστά και με ξεκάθαρο πολιτικό στίγμα. Αυτό θα το καθορίσουμε και στο Συνέδριό μας, τέλη Φλεβάρη μετά και την απόφαση της ΚΕ».

Σχετικά με το ζήτημα των διαγραφών ο Γιώργος Βασιλειάδης επισήμανε ότι «αυτή τη στιγμή η διαδικασία στην Επιτροπή Δεοντολογίας έχει ξεκινήσει», για να προσθέσει«και όταν θα υπάρξει εισήγηση, τότε θα συζητηθεί στην ΚΕ».

Είπε μεταξύ άλλων ότι «οι προσωπικές επιθέσεις στο όνομα του προέδρου ή οποιουδήποτε συντρόφου δεν συνάδουν με τις αρχές μας ή το καταστατικό. Σε αυτό μπορεί να εμπλακεί η Επιτροπή Δεοντολογίας. Και θα συζητηθεί στην ΚΕ. Θα είναι μια δύσκολη συζήτηση».

Ενότητα στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θέλει ο Γιώργος Βασιλειάδης

«Να δώσουμε χρόνο στη νέα ηγεσία, να μην θεωρούμε πράγματα δεδομένα»

Ο αναπληρωτής γραμματέας σημείωσε ότι νιώθει περήφανος που είναι στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ «γιατί όλα αυτά τα χρόνια έχει καταφέρει να δώσει μάχες, να προασπίσει τα συμφέροντα των μη προνομιούχων και να δώσει φωνή στην Αριστερά, εκπροσωπώντας τον λεγόμενο χώρο της προοδευτικής παράταξης».

Επίσης δήλωσε υπερήφανος «που κάναμε μια ανοικτή διαδικασία και που ήρθαν χιλιάδες μέλη να συμμετέχουν, και νέα μέλη και νέοι άνθρωποι. Είμαι περήφανος που η διαδικασία έγινε με άψογο τρόπο όπως όλοι είχαμε συναποφασίσει το καλοκαίρι».

Ο Γιώργος Βασιλειάδης ανέφερε ότι πρέπει «να δώσουμε χρόνο στη νέα ηγεσία, να μην θεωρούμε πράγματα δεδομένα, και να είμαστε και ειλικρινείς και υποστηρικτικοί και κριτικά δίπλα στη νέα ηγεσία. Όπως λειτουργούσε πάντοτε αυτό το κόμμα».

Ο αναπληρωτής γραμματέας Γιώργος Βασιλειάδης είπε ότι στα όργανα «φυσικά μπορεί τίθενται τα πάντα», όμως τόνισε ότι «αυτή τη στιγμή που η χώρα έχει τον μεγαλύτερο πληθωρισμό, τους χαμηλότερους μισθούς, μια ακρίβεια που καλπάζει και ένα εισόδημα που εξανεμίζεται, είναι πολυτέλεια να κουβεντιάζουμε για καθαρότητες και να βγάζουμε τα μαχαίρια μεταξύ μας».

«Στις εκλογές οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ πήγαν σπίτια τους, όχι στον υπόλοιπο πολιτικό χώρο»

«Πρέπει να πάρουμε πολιτικές αποφάσεις, να ορίσουμε πολιτικά την επόμενη ημέρα και να βρεθούμε δίπλα στην κοινωνία που περιμένει από εμάς. Στις εκλογές οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ πήγαν σπίτια τους, όχι στον υπόλοιπο πολιτικό χώρο», υποστήριξε.

Σχολίασε ότι «είναι προβληματικά τα νούμερα των δημοσκοπήσεων, σαφώς, αλλά έρχονται ως αποτέλεσμα μιας πολύ μεγάλης κρίσης στον ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως της εσωστρέφειας». Πρόσθεσε ότι «όμως μεγαλύτερο ζήτημα από τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ είναι τα ποσοστά αυτών που θεωρούν αντίπαλο τον ΣΥΡΙΖΑ και όχι την κυβέρνηση. Το ΠΑΣΟΚ ας πούμε δεν βλέπουμε να ανεβαίνει», για να τονίσει ότι «όλα στο τέλος της ημέρας είναι στο χέρι το δικό μας».

«Το επόμενο διάστημα όλοι θα κριθούμε γιατί έχουμε μπροστά μας μεγάλα ζητήματα»

Δήλωσε μεταξύ άλλων ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σαν κόμμα προτάσσει την ανάγκη συνομιλίας του προοδευτικού χώρου, τονίζοντας ότι «το επόμενο διάστημα όλοι θα κριθούμε γιατί έχουμε μπροστά μας μεγάλα ζητήματα, την ακρίβεια, τη δημοκρατία, τη διαφάνεια, αλλά και το ζήτημα των Τεμπών και των νεκρών που ζητούν δικαίωση για το έγκλημα».

Ο Γιώργος Βασιλειάδης είπε ακόμη ως προς αυτό ότι «οι παραλείψεις του επιτελικού κράτους του κ. Μητσοτάκη έχουν παίξει καθοριστικό ρόλο σε αυτό που ζήσαμε».

Τέλος, υπογράμμισε πως ακούει «με ενδιαφέρον αυτό που λέει ο κ. Καστανίδης επιτακτική ανάγκη τα δύο κόμματα να συνομιλήσουν για τη μεγάλη κεντροαριστερή παράταξη αλλά καλό θα είναι να μην βάζουμε το κάρο μπροστά από το άλογο».

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΣάντος: «Έχω τεράστιο πάθος για την Ελλάδα, νιώθω σαν στο σπίτι μου»
Επόμενο άρθροΣτουρνάρας: Τα ρίσκα για τις τράπεζες έχουν περιοριστεί – Θετική η επενδυτική βαθμίδα