Σε διαθεσιμότητα τέθηκε ο αστυνομικός για τον πυροβολισμό του 17χρονου στη Βοιωτία ενώ την ίδια στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη οι έρευνες για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έπεσε νεκρός ύστερα από καταδίωξη.

Σε βάρος του αστυνομικού έχει σχηματιστεί δικογραφία και αντιμετωπίζει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και παράνομη εκτέλεση πυροβολισμού εξουδετέρωσης.

Αποσαφηνίζεται πλήρως το περιστατικό

Ο αστυνομικός συντάκτης των «Νέων» και του «Βήματος», Βασίλης Λαμπρόπουλος, με βάση τα νέα στοιχεία υποστηρίζει πως αποσαφηνίζεται πλήρως το περιστατικό και τα λάθη του αστυνομικού.

Το πρώτο λάθος του αστυνομικού είναι πως δεν στάθηκε κοντά στο αυτοκίνητο, σε απόσταση ασφαλείας με προτεταμένο το όπλο, ζητώμντας από τον οδηγό και τους άλλους επιβάτες να βγουν από το αυτοκίνητο.

Το χέρι του νεαρού ήταν σε μια απόσταση από 0 έως 20 εκατοστά

Στο μεταξύ, από την εξέταση στο σημείο που βρέθηκε η πυρίτιδα προκύπτει ότι το χέρι του νεαρού ήταν σε μια απόσταση από 0 έως 20 εκατοστά από την κάνη του όπλου και εκεί δέχθηκε τον πυροβολοσμό. Φαίνεται λοιπόν πως ο αστυνομικός έχει βάλει το δάκτυλό του στην σκανδάλη αν και θα μπορούσε να το είχε εκτός (στο μεταλλικό μέρος του όπλου) με το αριστερό άνοιξε την πόρτα και φαίνεται να ακολούθησε μια συμπλοκή όπου προσπάθησε να τραβήξει έξω τον νεαρό. Ο 17χρονος Χρήστος αντέδρασε και ο αστυνομικός τον πυροβόλησε στο αριστερό του χερί (προς την πλευρά που ανοίγει η πόρτα).

Τέλος, από τα στοιχεία που υπάρχουν μέχρι τώρα αποκλείεται κάθε ενδεχόμενο ο 17χρονος να είχε προσπαθήσει να αφοπλίσει τον αστυνομικό γιατί δεν έχουν βρεθεί αποτυπώματα του νεαρού σε κάποιο σημείο στο όπλου του αστυνομικού.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΛευτέρης Αυγενάκης: Ενίσχυση των ελληνογερμανικών σχέσεων στον αγροδιατροφικό τομέα
Επόμενο άρθροΚασσελάκης: Διπλή πολιτική ανηθικότητα Μητσοτάκη και Π. Μαρινάκη – Ιδού η διαφορά μας