Μία κόντρα που ξεκίνησε για την σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη εξελίχθηκε σε έναν έμμεσο διάλογο μεταξύ του ΠΑΣΟΚ και της κυβέρνησης για την ανανέωση της πρωθυπουργικής θητείας του… Ισπανού Πέδρο Σάντσεθ.

Ο λόγος για τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη, που απάντησε στις κατηγορίες του Νίκου Ανδρουλάκη περί «συγκάλυψης» από την κυβέρνηση των ευθυνών για το φονικό δυστύχημα των Τεμπών, χρησιμοποιώντας ως παράδειγμα τον τρόπο με τον οποίο πέτυχε την επανεκλογή του ο Σάντσεθ, για να «καρφώσει» τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ως προς την ευαισθησία του στο θέμα του κράτους δικαίου.

«Περιμένουμε από τον κ. Ανδρουλάκη να σχολιάσει τις εξελίξεις στην Ισπανία, να δούμε αν εκεί θα τοποθετηθεί ή αν είναι ευαίσθητος a la carte»

Συγκεκριμένα, ο κ. Μαρινάκης, αρχικά, αναφερόμενος στα Τέμπη, τόνισε πως «δεν υπάρχει καμία συγκάλυψη, το αντίθετο. Η κυβέρνηση αποδέχθηκε μια πρόταση συζήτησης για τις παθογένειες από το 1997 και μετά, ουσιαστικής συζήτησης, με μια διαδικασία που τρέχει παράλληλα με τη Δικαιοσύνη».

ΠΑΣΟΚ: Λογικές ακροβασίες

«Πραγματικά αδυνατούμε να αντιληφθούμε τις λογικές ακροβασίες του κυβερνητικού εκπροσώπου», έσπευσε να απαντήσει στον Παύλο Μαρινάκη η Χαριλάου Τρικούπη.

Και σημείωσε πως «ο κ. Μαρινάκης ομολόγησε και σήμερα ότι η κυβέρνηση επέλεξε συνειδητά τη διάχυση ευθυνών για τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη μέσω μιας γενικής συζήτησης για την ιστορία του σιδηροδρόμου από το 1997, την ίδια ώρα που ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδη, έβγαζε εκ των προτέρων πόρισμα ότι δεν υπάρχουν ποινικές ευθύνες και ως εκ τούτου η Νέα Δημοκρατία θα καταψηφίσει την προανακριτική επιτροπή που βασίζεται στη δικογραφία του Ευρωπαίου Εισαγγελέα».

Μαρινάκης: Να σχολιάσει ο Ανδρουλάκης τις εξελίξεις στην Ισπανία

Και ξαφνικά, μπήκε στην κουβέντα ο Πέδρο Σάντσεθ…

Για την ακρίβεια, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σε τηλεοπτική συνέντευξη στον ΣΚΑΙ, ανέφερε πως «ο κ. Ανδρουλάκης, που είναι πολύ ευαίσθητος με τους θεσμούς και το Κράτος Δικαίου, περιμένουμε να κάνει ένα σχόλιο, να βγάλει μια ανακοίνωση γι’ αυτό που συνέβη στην Ισπανία, που ο σοσιαλιστής Σάντσεθ έγινε εκ νέου κρωθυπουργός με μια συμφωνία με οκτώ κόμματα, ένα εκ των οποίων το Καταλανικό κόμμα. Και ξέρετε ποια ήταν η συμφωνία; Να υπάρχει αμνηστία, ασυλία, για τις πράξεις οι οποίες έχουν τελεστεί το 2017, γι’ αυτούς οι οποίοι τις διέπραξαν για το δημοψήφισμα».

«Ο κ. Μαρινάκης ομολόγησε και σήμερα ότι η κυβέρνηση επέλεξε συνειδητά τη διάχυση ευθυνών για τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη»

Για να σημειώσει χαρακτηριστικά: «Σκεφτείτε, λοιπόν, αυτό πώς θα το αντιμετώπιζε ο κ. Ανδρουλάκης, ο οποίος εμφανίζεται συνεχώς ως τιμητής του Κράτους Δικαίου. Περιμένουμε, λοιπόν, από τον κ. Ανδρουλάκη να σχολιάσει τις εξελίξεις στην Ισπανία, να δούμε αν εκεί θα τοποθετηθεί ή αν είναι ευαίσθητος a la carte».

ΠΑΣΟΚ: Συμφωνεί ο Μητσοτάκης;

«Με την αναφορά του στην ισπανική κυβέρνηση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος θέτει εν αμφιβόλω τη δημοκρατική νομιμοποίησή της υπό τον πρωθυπουργό Σάντσεθ;», ρωτά με τη σειρά του το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Και αναρωτιέται αν «συμφωνεί ο Έλληνας πρωθυπουργός με τον εκπρόσωπό του;» και, ακόμη περισσότερο, αν αυτή είναι «η επίσημη θέση του για την κυβέρνηση της χώρας, που προεδρεύει του Συμβουλίου της ΕΕ αυτό το εξάμηνο;».

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθρο«Οι εφημερίδες του Πειραιά» Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά στο Ιστορικό Αρχείο του Δήμου Πειραιά
Επόμενο άρθροΠρόστιμο 10 χιλιάδες ευρώ στην ΚΑΕ Ολυμπιακός