Ξεκινά η ανάπλαση και βελτίωση Οδικής Ασφάλειας της Λεωφόρου Στρατού, στο Δήμο Ξάνθης.

Πρόκειται για ένα έργο το οποίο θα υλοποιηθεί σε μήκος 533μ. και εκτείνεται από τη διασταύρωση της Λεωφόρου με τις οδούς Δημοκρίτου και Λευκίππου μέχρι τη διασταύρωση προς Δροσερό.

Περιλαμβάνει την κατασκευή:

  • κυκλικού κόμβου στο ύψος του ΣΙΣΣΥ (Δημοκρίτου), διαμέτρου 40 μ. με την τοποθέτηση κιγκλιδωμάτων περιμετρικά του κόμβου για την ασφαλή διάσχισή του από τους πεζούς και εξασφάλιση ζώνης πράσινου που αυξάνει σημαντικά την ορατότητα και κατά συνέπεια την παρεχόμενη οδική ασφάλεια
  • δύο επάλληλων κυκλικών κόμβων, με κεντρική διαχωριστική νησίδα, στη συμβολή της Λ. Στρατού με τις οδούς Αίμου, Κεσσάνης και Δοϊράνης και την προς διάνοιξη οδό Παπανδρέου ώστε να εξασφαλίζεται με ασφάλεια η σύνδεση με τις παραπάνω οδούς, καθώς και τοποθέτηση κιγκλιδωμάτων, περιμετρικά των κόμβων.

Επίσης προβλέπεται:

  • ανάπλαση πεζοδρομίου στη συμβολή των οδών Δημοκρίτου με Λ. Στρατού
  • τοποθέτηση κεντρικής διαχωριστικής νησίδας από τον κυκλικό κόμβο με την οδό Δημοκρίτου μέχρι τον κυκλικό κόμβο με την οδό Αίμου

Νέες θέσεις στάθμευσης

Παράλληλα, δημιουργούνται θέσεις πάρκινγκ:

  • 11 θέσεις, εκ των οποίων η μία (1) για ΑμεΑ επί της οδού Δημοκρίτου
  • 38 θέσεις, δύο εκ των οποίων για ΑμεΑ και μία για φορτοεκφόρτωση στο τμήμα μεταξύ των οδών Δημοκρίτου και Κλεμανσώ
  • και 3 θέσεις στάθμευσης επί της οδού Αίμου

Στα τμήματα παρέμβασης περιλαμβάνονται υδραυλικά έργα αποχέτευσης – αποστράγγισης των όμβριων υδάτων, μηχανολογικές εγκαταστάσεις, ηλεκτροφωτισμό των οδών, των κόμβων και των πεζοδρομίων με φωτιστικά σώματα LED και έργα σήμανσης και ασφάλισης.

«Είμαι πολύ ικανοποιημένος γιατί ένα ακόμη μεγάλο έργο της διοίκησής μας μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης. Η ολοκλήρωσή του εγγυάται την αποφόρτιση του κυκλοφοριακού στο νοτιοανατολικό άκρο της πόλης μας και παράλληλα την αναβάθμιση της ασφαλούς και απρόσκοπτης κυκλοφορίας, τόσο για τα οχήματα, όσο και για τους πολίτες», τόνισε ο Δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΕΟΠΥΥ: Η διοίκηση εξηγεί πώς έγινε η απάτη «μαμούθ» σε βάρος του Οργανισμού
Επόμενο άρθροLeader: Ολοκληρώθηκε η έγκριση και κατανομή πόρων ύψους 236 εκατ. ευρώ