Ανέβηκαν οι τόνοι για μια ακόμα φορά στο δημοτικό συμβούλιο Βόλου που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου.

Ο επικεφαλής της ΛΑΣ Απ. Ριζόπουλος κατηγόρησε τη δημοτική αρχή ”για εφαρμογή αντιλαϊκής πολιτικής και για μετατροπή της τοπικής αυτοδιοίκησης σε φορομπηχτικό μηχανισμό”. Ζήτησε επίσης, να μειωθούν τα δημοτικά τέλη. Η διευθύντρια οικονομικών του δήμου, εξήγησε στον κ. Ριζόπουλο ότι το επιπλέον ποσό προέρχεται από την αύξηση των τετραγωνικών κι όχι από την αύξηση των τελών.
Ο δήμαρχος Βόλου Αχ. Μπέος, διευκρίνισε ότι το επιπλέον ποσό αφορά σε υποχρεώσεις των δημοτών προς το δήμο Βόλου προγενέστερων ετών και ρυθμίσεις που έκαναν με ευνοϊκότερους όρους, υποστηρίζοντας ότι τα δημοτικά τέλη από το 2014 έχουν μειωθεί κατά 10%.

Απαντώντας επίσης ο κ. Μπέος σε ερώτηση της ΛΑΣ για την αποκατάσταση των ζημιών στη συνοικία της Νέαπολης, δήλωσε ότι πρόκειται για περιοχή εκτός σχεδίου πόλεως κι έχουν γίνει τεράστιες προσπάθειες αποκατάστασης, ενώ ο Βόλος έχει επανέλθει στην κανονικότητα κατά το μεγαλύτερο μέρος του, χαρακτηρίζοντας την καταστροφή στην πόλη, ανάμεσα στις 4 μεγαλύτερες καταστροφές παγκοσμίως. Επίσης, όπως είπε ο δήμαρχος, υπάρχουν δρόμοι σε γειτονιές που δεν έχουν καθαριστεί ολοκληρωτικά γιατί τα μηχανήματα δεν μπορούν να προσεγγίσουν. Είπε επίσης ότι, στη Θεσσαλία ο Δήμος Βόλου είναι ο μοναδικός που έχει πληρώσει ως τώρα πάνω από 7 εκατομμύρια ευρώ για αποζημιώσεις.

Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε επίσης, κατά πλειοψηφία, τον ισολογισμό του Δήμου Βόλου για το 2022, με τις παρατηρήσεις της α’ ελάσσονος μειοψηφίας για διόγκωση των ανείσπρακτων οφειλών παρελθόντων ετών και για το ζήτημα της καταγραφής της δημοτικής περιουσίας.

Το πλεόνασμα χρήσεως είναι 446.823,44 € συν το πλεόνασμα προηγούμενων χρήσεων 24.332.098,81 (25.332.098,81 €), ενώ ο ισολογισμός του 2021 ήταν πλεόνασμα 24.885.275,37 €.

Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Ανδρ. Ζέρβας είπε ότι ο Δήμος είναι μπροστά στην στοχοθεσία κάθε τριμήνου και όταν δεν επιτυγχάνεται ο στόχος γίνεται αναπροσαρμογή άμεσα, έγινε ψηφιοποίηση και καταγραφή της δημοτικής περιουσίας.

Ν.Β.

Προηγούμενο άρθροΤζόκοβιτς: «Κορυφαίος στόχος για το 2024 είναι το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο»
Επόμενο άρθροΑυξήθηκαν κατά 33% οι καταγγελίες για βιασμό και αποπλάνηση ανηλίκου στην Αττική το 2023