Σημαντικές εργασίες που αφορούν στην αναμόρφωση και την ανακαίνιση των δικαστηρίων της πρώην Σχολής Ευελπίδων βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης, αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του από κοινού με τον υφυπουργό Δικαιοσύνης, Γιάννη Μπούγα, είχαν διενεργήσει αυτοψία στο μεγαλύτερο δικαστηριακό συγκρότημα της χώρας και είχαν δρομολογήσει τις διαδικασίες για μία σειρά από αναγκαίες εργασίες.

Τότε υπήρξε ιεράρχηση των θεμάτων που έχρηζαν άμεσης επέμβασης προκειμένου να βελτιωθούν οι συνθήκες λειτουργίας των δικαστηρίων και των υποδομών τους.

Βάσει του προγραμματισμού αυτού, βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες για την πλήρη ανακαίνιση των χώρων υγιεινής (WC κοινού και WC ΑΜΕΑ) στα περισσότερα κτίρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων.

Οι επεμβάσεις γίνονται με γνώμονα την ασφάλεια, την υγιεινή και την εξυπηρέτηση όσων εισέρχονται καθημερινά στα δικαστήρια για υποθέσεις τους

Εργασίες για την πλήρη ανακαίνιση των χώρων υγιεινής (WC κοινού και WC ΑΜΕΑ)

Επιπλέον πραγματοποιούνται εσωτερικοί και εξωτερικοί χρωματισμοί, επιστρώσεις δαπέδων, τοποθέτηση νέων ξύλινων θυρόφυλλων, αντικαταστάσεις τμημάτων ψευδοροφών καθώς και ηλεκτρομηχανολογικές, υδραυλικές και ηλεκτρολογικές εργασίες.

Γνώμονας, η ασφάλεια

Όλες οι επεμβάσεις γίνονται με γνώμονα την ασφάλεια, την υγιεινή και την εξυπηρέτηση των δικαστικών, των δικαστικών υπαλλήλων, των δικηγόρων και των πολιτών οι οποίοι εισέρχονται καθημερινά στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων για υποθέσεις τους.

Εκτός από εργασίες ανακαίνισης και συντήρησης, δρομολογείται η τοποθέτηση τριών ανελκυστήρων σε ισάριθμα κτίρια του Πρωτοδικείου Αθηνών

Όλες οι εργασίες στα κτίρια πραγματοποιούνται με γνώμονα την ασφάλεια

Σημειώνεται ότι εκτός από τις παραπάνω εργασίες, δρομολογείται η τοποθέτηση τριών ανελκυστήρων σε ισάριθμα κτίρια του Πρωτοδικείου Αθηνών (7, 8 και 12) τα οποία θα εξυπηρετούν εργαζόμενους και πολίτες και θα διευκολύνουν ηλικιωμένους και άτομα με κινητικά προβλήματα, καθώς και η ανακατασκευή του αμφιθέατρου στο κτίριο 13, η οποία λειτουργεί και ως δικαστική αίθουσα σε πολυπρόσωπες δίκες.

Επίσης, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής θα πραγματοποιηθεί ασφαλτόστρωση των δρόμων εντός του συγκροτήματος του Πρωτοδικείου.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΣκοποβολή: Ένατη η Κορακάκη στα 10μ. αεροβόλο πιστόλι στο Παγκόσμιο
Επόμενο άρθροΧριστίνα Παππά: Διάβασα σχόλιο που έγραφε ότι ήμουν με πλούσιους άντρες, εγώ μόνο μικρότερους είχα στη ζωή μου